Explosieve confrontatie met Saban Baran in eerste nieuwe aflevering ‘Op De Vlucht’

Explosieve confrontatie met Saban Baran in eerste nieuwe aflevering ‘Op De Vlucht’

Geschreven door Pieter Jongsma

Saban Baran is de niets ontziende hoofdrolspeler in een van de grootste mensenhandelzaken van de afgelopen twintig jaar. Meer dan honderd vrouwen werden hierbij uitgebuit en tot prostitutie gedwongen. Baran is hiervoor veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar maar als hij verlof krijgt om zijn vrouw en pasgeboren kind te bezoeken, vlucht hij naar het buitenland.

In het RTL 4-programma ‘Op De Vlucht’ sporen misdaadjournalist John van den Heuvel en zijn team gevluchte misdadigers op. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen, dat op donderdag 7 mei van start gaat, leidt dit tot een explosieve confrontatie met deze beruchte en keiharde crimineel.

Driemaal reisde het team van ‘Op De Vlucht’ af naar Turkije. De zoektocht leidde uiteindelijk naar zijn verblijfplaats. John van den Heuvel wist vervolgens de druk op de ketel te houden, zowel wat betreft de publieke opinie als de binnen- en buitenlandse politiek. Saban krijgt geen rust en de ontwikkelingen komen en blijven in een stroomversnelling. Het wordt voor het eerst dat Turkije een straf die in Nederland wordt uitgesproken overneemt.

Het nieuwe seizoen van het door Simpel Media geproduceerde ‘Op De Vlucht’ bestaat uit zes afleveringen en zes cases.
RTL 4, donderdag 7 mei, 21.30 – 22.30 uur.

Bekijk Op De Vlucht op TVblik.nl/op-de-lucht