Trijntje Oosterhuis strijd vanavond om plek in finale Songfestival

Trijntje Oosterhuis strijd vanavond om plek in finale Songfestival

Geschreven door Daniël Schalk

Trijntje Oosterhuis vertegenwoordigd Nederland vanavond in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in Wenen met haar nummer Walk Along. Trijntje neemt het vanavond op tegen Griekenland, Macedonië, Estland, Moldavië, Finland, België, Armenië, Servië, Denemarken, Wit-Rusland, Roemenië, Rusland, Albanië, Georgië en Hongarije.

Nederland is vanavond als vierde aan de beurt op het Eurovisie Songfestival in Wenen. Voor Nederland is België aan de beurt en na Trijntje Oosterhuis staat de Finse inzending op het Europese podium. Moldavië trapt de eerste halve finale in Wenen af. Georgië is als laatste aan de beurt.

De verwachtingen van Trijntje Oosterhuis op het Eurovisie Songfestival zijn hoog. Haar voorganger, The Common Linnets, werden vorig jaar tweede in de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. Als het aan de bookmakers ligt, wint Zweden het Eurovisie Songfestival, maar Trijntje gaan er alles aan doen om te winnen.

“Mijn ambitie om te winnen is er en ik ga alles geven”, liet Trijntje Oosterhuis eerder weten. Trijntje moet eerst in de finale van het Eurovisie Songfestival 2015 zien te komen, daar strijd zij vanavond om in de eerste halve finale. De tien beste acts van vanavond en van aankomende donderdag gaan door naar de finale van aankomende zaterdag.

Voor de eerste halve finale van vanavond is het programma Op weg naar het Songfestival te zien waarin Maurice Wijnen, Eric van Tijn, Carlo Boszhard, Xander de Buisonjé, Jamai, Giel Beelen, Lauren Verster, Jort Kelder, Carolina Dijkhuizen, Anniko van Santen en Frits Huffnagel vooruit blikken op de halve finale met Trijntje.

Donderdag strijden Noorwegen, Ierland, Tsjechië, Litouwen, San Marino, Malta, Portugal, Montenegro, Zwitserland, Azerbeidzjan, Slovenië , Letland, Polen, IJsland , Israel, Cyprus en Zweden in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 om een finaleplaats.

Oostenrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italië, Spanje en Frankrijk staan al in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ook Australië staat al in de grote finale van het Eurovisie Songfestival. Het niet-Europese land mag ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van het Eurovisie Songfestival eenmalige meedoen.

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival met Trijntje Oosterhuis is vanavond om 21:00 uur bij de AVROTROS te zien op NPO 1. Voorafgaand is om 20:30 uur Op weg naar het Songfestival te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Bekijk het Eurovisie Songfestival op TVblik.nl/eurovisie-songfestival