Caro Emerald volgend jaar naar Eurovisie Songfestival?

Caro Emerald volgend jaar naar Eurovisie Songfestival?

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het Eurovisie Songfestival 2015 moet nog beginnen, maar er wordt nu al gesproken over de inzending van volgend jaar. In het RTL 4 programma RTL Late Night besprak presentator Humberto Tan samen met Carlo Boszhard het optreden van Trijntje Oosterhuis.

Volgens Carlo is de inzending van het Verenigd Koninkrijk dit jaar geïnspireerd op de muziekstijl van Caro Emerald. Electro Velvet zal in de finale op 23 mei optreden met het nummer Still In Love With You. Dit nummer is vrolijk en maakt zeker kans om hoog te eindigen.

Daarop vroeg Carlo aan de zangeres of zij open zou staan om Nederland te vertegenwoordigen. Carlo Emerald zei in RTL Late Night dat ze nog nooit gevraagd is om daadwerkelijk mee te doen. Ze zou er wel over na willen denken. Als het aan Carlo ligt, dan ziet Nederland de zangeres volgens jaar ons land vertegenwoordigen.

Caro Emerald brak in Nederland door met het nummer A Night Like This. Dit werd in 2009 een enorme hit in Nederland. Niet veel later werd Caro ook internationaal steeds bekender. Haar single A Night Like This werd gebruikt in een reclame van Martini.

In de lijn van Anouk, The Common Linnets en Trijntje Oosterhuis zou Caro een goede kanshebber zijn om volgend jaar ons land te vertegenwoordigen. Als ze haar muziekstijl inzet kan ze zeker heel Europa veroveren. Momenteel is de zangeres druk bezig om haar nieuwste single, Quicksand, te promoten.

Caro is nog niet officieel gevraagd, maar ze staat er zeker voor open. Wie weet krijgt de zangeres binnenkort een telefoontje van de AVROTROS. Voor het zo ver is, staat Trijntje Oosterhuis aanstaande dinsdagavond in de eerste halve finale. Daarin strijdt ze om een plek in de grote finale, op zaterdag 23 mei.

Bekijk RTL Late Night terug via TV Blik.