Muziek Releases: Caro Emerald, Barry Badpak & Victoria Monet

Muziek Releases: Caro Emerald, Barry Badpak & Victoria Monet

Geschreven door Valérie Jonkers Laatste update:

Elke woensdag maakt Showbizznetwork.nl een selectie van de opvallendste muziek releases.

Caro Emerald - Wake Up Romeo

Het was lange tijd stil rondom Caro Emerald, maar nu is de Nederlandse zangeres eindelijk weer terug met nieuwe muziek. Het is alweer 11 jaar geleden dat Caro een gigantische hit scoorde met A Night Like This. Vijf jaar na de release van haar vorige single Quicksand is daar nu Wake Up Romeo. Het nummer is niet helemaal nieuw, want de zangeres speelde het nummer al vaker live. Wellicht scoort Caro met Wake Up Romeo nu een heerlijke zomerhit!

Victoria Monet - Experience

Het nummer Experience van Amerikaanse singer-songwriter Victoria Monet is nu al een klassieker. Op jonge leeftijd werd Victoria al verliefd op het podium. De Amerikaanse zangeres zong in het jeugdkoor in haar kerk en trad op in een stadsdansteam. Ze begon al snel met schrijven en begon te werken met producer Rodney Jerkins. Na de singles Moment en Dive, die eerder dit jaar uitkwamen, is er nu haar nieuwe nummer Experience.

Barry Badpak - Fietsenhok

Zeven jaar na de internethit Broodje van Kootje brengt de Leidse band Barry Badpak het nieuwe nummer Fietsenhok uit. Het nummer gaat over een ontmoeting met een mooie dame in het fietsenhok. Barry Badpak had voor de lancering van hun nieuwe nummer onder meer hun bekende vrienden cabaretier Jochem Myjer en zanger Nielson opgetrommeld, om in aanloop naar de release van Fietsenhok op social media af te tellen naar de releasedatum. 

YoungBoy Never Broke Again - One Shot

Kentrell Gaulden, beter bekend als YoungBoy Never Broke Again, werd opgevoed door zijn oma, omdat zijn vader werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 55 jaar toen Kentrell 8 jaar was. Op zijn 14de stopte hij met school en ging hij zich focussen op muziek. Kort na het stoppen met school werd YoungBoy gearresteerd voor diefstal en werd veroordeeld tot 6 maanden jeugddetentie. In 2015 bracht hij zijn eerste mixtape uit, Life Before Fame. Vijf jaar later is daar nu het nieuwe nummer One Shot.