Show stopper or flopper: 1ste halve finale Songfestival 2015

Show stopper or flopper: 1ste halve finale Songfestival 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Natuurlijk zijn bij het Eurovisie Songfestival de liedjes het aller belangrijkste, maar de kleding is ook een groot deel van het festival. Dit zijn de looks van de deelnemers van de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2015 in Wenen. Zijn het show stoppers or floppers?

 

Conchita:

Conchita zong als opening het liedje ‘Rise Like a Phoenix’ waarmee zij vorig jaar het Songfestival won. Dit deed ze een lange en volledig witte jurk met aan de achterkant een peplum detail. Geweldige jurk maar haar taille lijkt er wel ongezond dun van. Maar zeker een show stopper om de show mee te beginnen. Toen ze de interviews deed in de greenroom had ze een geweldig marine blauw broekpak aan heel chic, en weer een show stopper.

Moldavië:

Zelf draagt Daniel iets simpels, een leren broek en leren jasje en een wit shirt gepaard met witte hand schoenen en om het af te maken heeft hij een leren pet op. Maar het leukste ervan vind ik toch de achtergrond dansers en zangeressen die gekleed zijn in politie uniformen wel van leer. Het past wel zeker bij het liedje. Het is geen super show stopper maar al helemaal geen flopper.

Armenië:

De Armeense-inzending Genealogy hebben het gehouden op zwart met accessoires beetje geïnteresseerd op de middeleeuwse stijl. de vrouwen hebben een lange zwarte juk aan maar allemaal net iets andere stijl of riem, de mannen een zwart pak. ze hebben ook allemaal een soort cape. Zelf vond ik het niet echt geweldig, een beetje een flopper.

België:

Loïc heeft een zwart pak aan met lange jas, daaronder een wit rood gestreept overhemd. zijn achtergrond dansers zijn volledig in het wit. Weer niet zo speciaal maar zeker geen flopper.

Nederland:

Trijntje geweldige zangeres en mooi liedje. Maar met dat broekpak lijkt ze toch wel een beetje op een vliegende eekhoorn. Laat ik maar niet beginnen over de achtergrond zangeressen. Trijntje haar liedje was echt heel mooi maar haar kleding toch wel een flopper.

Finland:              

Deze rockband van verstandelijke gehandicapte geeft een hele mooie boodschap aan mensen dat je ook al heb je een beperking je grote dingen kunt bereiken. Als we het hebben over kleding past het geweldig bij het rock liedje en daardoor is het toch wel een beetje een show stopper.

Griekenland:   

De zangeres heeft een lange jurk aan vol met glitter. maar het gene dat er opvalt aan deze jurk is toch wel de zwarte streep die door het midden van de jurk loopt en daarmee ook de diepe decolleté en de hoge split in de jurk. Het is zeker een show stopper. En zeker respect dat ze niet bang is dat er iets uitfloept.

Estland:              

Dit duo is perfect op elkaar afgestemd. Stig heeft een chic zwart pak aan met een wit overhemd. En Eline heeft een zwart broekpak aan met diepe decolleté gepaard met een zwarte riem met goud detail, simpele make-up en bolde roze lippen. Zeker een show stopper.

Macedonië:

Hij heeft een zwarte broek, witte bloes aan en een trenchcoat. maar wat wel op valt is de rare zwarte streep op het shirt wat wel gedaan lijkt te zijn met duct tape net zoals het strikje lijkt of het gemaakt is met duct tape. Zonder dat had het een geweldige outfit geweest die goed bij het lied past maar daardoor is het toch een beetje een flopper.

Servië:

Een mooie zilveren jurk versierd met pailletten  en een cape weer met pailletten versierd. Het past haar goed maar ben niet zo'n een fan, vind het toch wel een flopper. Maar ze heeft een hele mooie boodschap in haar lied.

Hongarije:

Ze heeft een bordeaux rode jurk aan heel simpel behalve dan de aparte soort van dubbele hals van de jurk. De andere meiden hebben een half jurk aan met witte top en donker blauwe rok en de mannen een donker blauw pak. Vond het niet speciaal maar ook geen flopper.

Wit-Rusland:

Uzari stond op het podium in een chic donker grijs blazer samen met een zwarte broek en zwart shirt. Maimuna stond in een witte lange jurk met hele mooie details op de top en een blote rug. De subtiele kleding past goed bij het wilde liedje en maakt dit wel een show stopper.

Rusland:

Polina had een grote witte jurk aan beetje in de stijl van de oud Grieken en had ook een diepe decolleté. Het is een hele simpele jurk maar past daardoor wel goed bij het liedje. Zeker een show stopper.

Denemarken:

Anti social media hebben allemaal iets anders aan maar het last wel heel goed bij elkaar. ze hadden allemaal een zwarte broek, en een wit shirt alleen had de ene een grijze plaid blazer met , de andere zwarte bretels, weer een andere had een simpel donker grijze blazer en de laatste had een grijs gestreepte blazer. de achtergrond danseressen hadden een simpel rood kante jurkje aan. Wat mij betreft zeker een show stopper.

Albanië:

Ze had een zwart broekpak aan heb spannende cut-outs aan de bovenkant en een soort cape die vast zat aan haar pak, het simpele detail van die glitter maakt het wel af. Toch vind ik het een beetje een flopper.

Roemenië:

Weer een mooie boodschap over kinderen die door ouders in Roemenië worden achter gelaten. Ze waren allemaal in het zwart heel chic en de lead zanger had een soort juwelen bij de kraag i.p.v. iets als een strikje. Het is geen flopper maar ook niet zo super speciaal.

Georgië:

Nina ging voor een gothic look, met haar korte zwarte broekpak wel met lange mouwen en veren op de schouders en hoge zwarte leren laarzen. Het past wel perfect bij haar liedje Warrior. Haar look was zeker sterk en is toch wel een show stopper vooral door dat het zo goed bij het liedje past.

 

Gelukkig voor sommige deelnemers gaat het uiteindelijk toch om de muziek en niet om de kleding. Door de muziek zijn Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië, Servië en België door. Trijntje was volgens het publiek net als haar kleding helaas een flopper. Ze wist geen finaleplaats te bemachtigen.