De Wereld Draait Door gaat naar buiten

De Wereld Draait Door gaat naar buiten

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

‘De Wereld Draait Door’ gaat deze zomer naar buiten. Met trots presenteert ‘DWDD’ op zondag 7 juli a.s. vanaf de Westergasfabriek in Amsterdam het festival ‘De Wereld Draait Buiten’ met artiesten als Ben Howard, Triggerfinger, Lianne La Havas en graag geziene gasten uit ‘DWDD’.

‘De Wereld Draait Buiten’ is een festival met zowel gevestigde artiesten als jonge nieuwe acts, uit binnen- en buitenland. ‘DWDD’ heeft de afgelopen jaren een bijzondere band opgebouwd met zeer uiteenlopende artiesten. De muziek op het festival ligt in de lijn met de gevarieerde en jonge muziekprogrammering van ‘DWDD’. Artiesten die voor het festival getekend hebben zijn o.a. Ben Howard, Triggerfinger, Lianne La Havas, The Kik, Douwe Bob, Trixie Whitley, Tim Knol & Friends, Tangarine, Palio SuperSpeed Donkey, Parquet Courts, Fresku en Jungle by Night. Daarnaast biedt het festival ook een podium voor de ‘DWDD-recordings’ met o.a. Djurre de Haan en Eefje de Visser. De komende weken worden er nog meer namen aan de line-up toegevoegd en bekendgemaakt.

Naast live muziek biedt het festival een gevarieerd programma. Bekende ‘DWDD’ gezichten als Pieter Derks, Nico Dijkshoorn, Robert Kranenborg, Jan Mulder, Freek Vonk en vele anderen, zorgen voor stand up comedy, lezingen, debatten en verrassende voordrachten.

‘De Wereld Draait Buiten’ bestaat uit vijf podia: de Westerunie, de Westerliefde, het Transformatorhuis, de Gashouder en het Westergasterras en als hoofdpodium de grote tent op het nabij gelegen grasveld. Het festival biedt ruimte aan ongeveer 10.000 bezoekers. De kaartverkoop is donderdag 7 maart om 19.30 uur van start gegaan.