Rigby op de Buhne in Toppop3

Rigby op de Buhne in Toppop3

Geschreven door Pieter Jongsma

Gerard Ekdom ontvangt komende zaterdag de talentvolle Utrechtse band Rigby. Ze waren de vaste huisband van De Wereld Draait Door, leverden in 2009 het 3FM Serious Request-thema met ‘One Song’ en waren prominent te horen in commercials van Grolsch en Nutella. Ze bestaan inmiddels 5 jaar en zingen op de Toppop3 bühne hun nieuwste single ‘Fire’. Ook is Johannes Rypma, finalist van The Voice of Holland 2012, te gast. Hij vertelt over zijn zangcarrière na de talentenjacht en treedt op met zijn nieuwe single ‘Play Me’, op toppop3.avro.nl speelt hij ‘Play Me’ ook in het Fries.

De Rotterdamse zangeres Ntjam Rosie zong al eerder voor prinses Máxima en brengt in Toppop3 een ode aan onze aanstaande koning. Speciaal voor Willem Alexander zingt zij een nummer van Rihanna. Op toppop3.avro.nl speelt zij na afloop van het programma door en is er extra materiaal te zien.

De muzikale column van popmuziek-expert Leo Blokhuis belooft met het onderwerp slechte muziek deze week extra spannend te worden. Want wat is slechte muziek? Daarnaast komt de Toppop3 Hall of Fame weer aan bod. Deze week voegt niemand minder dan Jack Poels, frontman van Rowwen Hèze, een Nederlandse band toe aan de eregalerij.

Uiteraard gaat Gerard Ekdom tijdens het programma in een vogelvlucht door de Mega Top 50 en duikt de presentator zijn platenkast weer in. Deze week is het thema: brand.