Koert-Jan, Geert, Ingrid, Robin, Chimène, Keizer, Bibi en Jody klaar voor finale

Koert-Jan, Geert, Ingrid, Robin, Chimène, Keizer, Bibi en Jody klaar voor finale

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanavond zien we hoe de acht overgebleven finalisten in het ijskoude Hinterzarten de strijd met elkaar aangaan voor die felbegeerde eerste plaats. Of Koert-Jan, Geert, Ingrid, Robin, Chimène, Keizer, Bibi of Jody zich de winnaar mag noemen van Vliegende Hollanders 2013 is vrijdag 8 maart vanaf 20.30 uur te zien op SBS6.

In de afgelopen twee weken was te zien welke vijf mannen en drie vrouwen zich wisten te plaatsen voor de finale. Alle mannen behalve Robin sprongen tot nu toe van de 30 meter. Geert Hoes behaalde een afstand van 14 meter, Koert-Jan een afstand van 19.5 meter. Keizer behaalde op de 30 meter schans een afstand van 23 meter en Jody haalde hier de afstand van 21 meter. Robin haalde op de 15 meter schans een afstand van 14 meter.

Bij de dames sprong Ingrid 10 meter ver op de 30 meter schans en wist Bibi ondanks dat ze bijna in het juryhuisje belandde 14.5 meter ver te springen van de 15 meter schans. Chimène sprong 27 meter ver op de 30 meter schans en eindigde evenals Bibi tegen het juryhuisje.

Tijdens de uitzending kan op het tweede scherm via sbs6.nl/plus worden geraden of de sterren voor de 15, 30 of 70 meter schans kiezen. Ook is op sbs.nl/vliegendehollanders extra beeldmateriaal beschikbaar van de trainingen voorafgaand aan de sprongen.

Ook Shownieuws, die exclusief backstage-toegang had tot de opnames, besteedt extra aandacht aan het programma. In de late uitzending zullen de reacties van de BN’ers na de finale te zien zijn.

Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans
Vanaf vrijdag 22 februari om 20.30 uur bij SBS 6