Eerste Vliegende Hollanders van de schans

Eerste Vliegende Hollanders van de schans

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanavond gaan de eerste Vliegende Hollanders van de schans af. Presentatieduo Gerard Joling en Tess Milne staan klaar om de sterren op te vangen. Chimène, Nicolas, Kelly, Keizer, Bibi, Jody, John, Mari en Sita gaan de strijd met elkaar aan voor de mooiste en langste sprong van de schans. Of de sterren kiezen voor de 15, 30 of 70 meter is vrijdag 22 februari vanaf 20.30 uur te zien bij SBS6.

De jury bestaat uit Patty Brard, Peter van Hal en Marc Nölke, zij beoordelen de kandidaten op techniek, landing en het verleggen van grenzen. Dat het jureren niet zonder gevaar is, blijkt wel als de juryleden de schrik van hun leven krijgen als één van de kandidaten bijna het juryhuisje in vliegt. Dankzij het snelle optreden van Peter raakt niemand echt gewond. Degenen die ervoor zorgen dat de veiligheid boven alles gaat zijn coaches Hans Paul Herr, trainer van wereld- en Olympisch skischans kampioenen en Stephan Hocke, voormalig Olympisch Kampioen Skischans. Zij begeleiden en coachen alle kandidaten middels een persoonlijk trainingsschema.

Gerard Joling en Tess Milne presenteren het spectaculaire nieuwe SBS6 programmaVliegende Hollanders: Sterren van de Schans. De deelnemers die het tegen elkaar moeten gaan opnemen zijn: Lange Frans, Dean Saunders, Kelly van der Veer, Bibi, Geert Hoes, Emile Ratelband, Sita Vermeulen, Jody Bernal, Chimène van Oosterhout, Koert-Jan de Bruijn, Shary-An, Ingrid Jansen, Robert Schoemacher, John de Wolf, Mari van de Ven, Keizer, Nicolas Liébart en Robin Zijlstra.

Tijdens de uitzending kan op het second screen via SBS6 Plus (+) worden geraden van welke schans de sterren afgaan en welke afstand ze zullen springen. Ook is op sbs.nl/vliegendehollanders extra beeldmateriaal beschikbaar van de trainingen voorafgaand aan de sprongen.

Ook Shownieuws die exclusief backstage-toegang had tot de opnames besteedt extra aandacht aan het programma. In de late uitzending zullen de reacties van de BN’ers te zien zijn na de eerste sprongen.

Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans wordt geproduceerd door Masmedia

Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans
Vanaf vrijdag 22 februari om 20.30 uur bij SBS 6