Belgische tv-zender Eén stopt met omroepsters

Belgische tv-zender Eén stopt met omroepsters

Geschreven door Daniël Schalk

De omroepsters verdwijnen dit najaar ook bij de Belgische televisiezender Eén. De Belgische tv-zender was een van de laatste tv-zenders met omroepsters maar Eén lanceert dit najaar een nieuwe vormgeving en daarom verdwijnen de omroepsters bij de Belgische televisiezender.

“Dit is zonder twijfel een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen bij Eén”, liet netmanager Olivier Goris woensdag weten. Eén lanceert dit najaar een nieuwe en dynamische manier om de kijker door de avond te loodsen.

De omroepsters worden vervangen door voice-overs. “Onze omroepsters zijn er altijd geweest, en daar raak je niet zomaar aan. Maar televisie evolueert en vraagt nu een andere, snellere aanpak dan tien of twintig jaar geleden. Dan moet je als zender ook durven te erkennen”, aldus Goris.

De netmanager van Eén spreek vol lof over hun omroepsters Andrea, Eva, Geena Lisa en Saartje. “Ze hebben hun rol als omroepster elke dag uiterst professioneel ingevuld”, zegt hij. “Met fierheid kijken we terug op vele jaren omroepster van Eén zijn”, reageren de omroepsters gezamenlijk.

De vier omroepsters vonden het een eer om de Belgische-kijker de avond door de loodsen. “We vonden het een eer om een spreekbuis te zijn voor een zender die ons na aan het hart ligt. We willen al onze collega's bedanken. En vooral de kijkers. Bedankt om ons graag te zien.”

De omroepsters nemen in de loop van de zomer afscheid. De nieuwe vormgeving wordt met het nieuwe tv-seizoen gelanceerd. Nederland nam in 2003 definitief afscheid van omroepsters toen ook de oude commerciële televisiezender Yorin afscheid nam van haar omroepster.