K3 op één in Belgische Foute top 128

K3 op één in Belgische Foute top 128

Geschreven door Sebastiaan Boers

De meiden van K3 scoren opnieuw een nummer één hit. Dit keer staan Marthe, Hanne en Klaasje bovenaan in de Foute top 128. De Belgische radiozender Qmusic zond vrijdag de Foute top 128 uit. In de lijst stonden allerlei foute nummers, die op een bepaalde manier weer goed zijn. Het is K3 gelukt om met 10.000 Luchtballonnen op de bovenste plek te eindigen.

Zelf zijn de meiden erg verbaasd en toch ook weer blij. Zij brachten hun single live ter gehore. 'Het is gewoon een heel goed nummer' gaf Marthe aan. In Nederland wist de nieuwe K3 nog niet in de Q top 500 van het Foute Uur terecht te komen. De 'oude' K3 stond wel in de Q top 500 van het Foute Uur. Op plek 16 stonden Karen, Kristel en Kathleen (toen nog) met het nummer Oya LéLé. 

Naast K3 staan er veel bekende nummers in deze Foute top 128. Het blijkt dat onze zuiderburen een zelfde (foute) muzieksmaak hebben. Op de vierde plek staat Captain Jack met het nummer Captain Jack. In Nederland is dit ook een nummer die vaak te horen is tijdens het Foute Uur van de Nederlandse Qmusic.

De Zweedse band Abba staat op de vijfde plek. Daar staan zij met hun single Dancing Queen. Frans Bauer is ook zeer geliefd in België. Zijn single Heb Je Even Voor Mij staat in de Foute top 128 op de zesde plek. Daarnaast staan de Village People met het bekende nummer Y.M.C.A op de zevende plek.

Naast Frans Bauer staat er nog een Nederlandse zanger in de Foute top 128. Niemand minder dan Marco Borsato staat op de tiende plek met zijn nummer Dromen Zijn Bedrog. Negen plekken lager staat André Hazes met zijn nummer Zij Gelooft In Mij.

Ook is er ruimte voor een nummer van Paul de Leeuw. De zanger en presentator staat in de Foute top 128 op plek 30. Het rapduo Lil' Kleine en Ronnie Flex wisten ook voor te komen in deze Foute top 128. Hun zomerhit van een jaar geleden, Drank & Drugs, staat op plek 42.

Dit blijkt allemaal uit de Foute top 128 die vrijdag werd uitgezonden door de Belgische Qmusic. 

Bekijk hier de hele Foute top 128.