World Cup Of Darts' en '24 Uur Van Le Mans' bij RTL 7

World Cup Of Darts' en '24 Uur Van Le Mans' bij RTL 7

Geschreven door Pieter Jongsma

De sportliefhebber wordt in de tweede week van juni flink verwend. RTL 7 besteedt vanaf vanavond, donderdag 11 juni, volop aandacht aan het grootste landentoernooi van de dartkalender: de ‘World Cup Of Darts’ met regerend kampioenen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Zouden zij hun titel prolongeren?

De bullseye en de one-hundred-and-eighty maken op zaterdag 13 juni en zondag 14 juni grotendeels plaats tot een ware uitputtingsslag in de autosportklassieker de ‘24 Uur Van Le Mans’. Deze legendarische langeafstandsrace die 24 uur duurt, wordt voor de 83ste keer gereden op het Circuit de la Sarthe in het noordwesten van Frankrijk.

Het live commentaar bij de race is in handen van een team deskundigen en oud-coureurs waaronder oud-winnaar Jan Lammers, Tom Coronel en Frank Verhoeven, terwijl presentator Allard Kalff op het circuit aanwezig is.

Allard Kalff: “De 24 uur van Le Mans is een van de meest unieke autosport evenementen. Voor de 83e keer gaan de mannen, én vrouwen, van start en racen zij 24 uur door tot zondagmiddag en het mooie is natuurlijk dat je dit 24 uur lang via RTL 7 kunt volgen. Spannend wordt het zeker, want Porsche, Toyata en Nissan gaan proberen de overheersing van Audi te doorbreken. Met het mooie weer, zoveel bezoekers en die bijzondere sfeer beloof het een groots spektakel te worden!”.

World Cup Of Darts’
De ‘World Cup Of Darts’ wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Nederland won de eerste editie in 2010 en kwam eveneens vorig jaar als winnaar uit de bus. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld versloegen in die finale het Engelse team met Phil Taylor en Adrian Lewis. Ook dit jaar zijn de Nederlanders en de Engelsen de grote favorieten voor de eindzege.

‘24 uur Van Le Mans’
De 24 uur van Le Mans is de belangrijkste autorace ter wereld voor sportwagens. Met meer dan 300.000 toeschouwers langs het circuit en ruim 200 miljoen televisiekijkers is de race in het Franse Le Mans tevens het grootste sportevenement van Europa. Traditiegetrouw brengt RTL 7 de Nederlandse kijkers het grootste deel van de race live en voor de liefhebber die niets wil missen is alles 24 uur te volgen via de livestream op www.rtlgp.nl. Presentator Allard Kalff is in Le Mans aanwezig en verzorgt via een live-verbinding interviews en achtergrond verhalen vanaf de paddock.

Volgens de kenners gaat de editie van 2015 waarschijnlijk de recordboeken in als de snelste editie ooit. De race wordt een fantastische wapenwedloop met angstaanjagende hybride projectielen van 1000 pk. Vier fabrikanten zijn klaar om de spreekwoordelijke degens met elkaar te kruisen, elk met een geheel eigen concept. Audi kiest als enige voor een dieselhybride, wat inmiddels geldt als een traditie voor het merk. Toyota blijft bij een atmosferische benzinemotor die is gekoppeld aan een elektromotor, terwijl Porsche gaat voor een kleine turbomotor en maximale energieterugwinning. Nieuwkomer Nissan kiest als enige in de LMP1-klasse voor een auto waarbij de brandstofmotor alleen de voorwielen aandrijft.

Op de startlijst zijn ook drie Nederlanders terug te vinden. In de LMP2 klasse is dat de Nederlandse-Chinees Ho-Pin Tung met een Morgan-Nissan. Autosport-omnivoor Jeroen Bleekemolen rijdt met een SRT Viper in zijn tiende Le Mans. De jongste telg uit het racegeslacht heeft in 2008 met Jos Verstappen en Peter van Merksteijn de zege gepakt in de LMP2-klasse en neemt dit jaar deel in het GTE-AM-klassement. De derde Nederlander is Xavier Maassen, hij komt uit in dezelfde klasse als Bleekemolen, maar dan met een Porsche 911 GT3.

Uitzending

11, 12 en 14 juni: World Cup of Darts vanaf 20.00 uur
13 juni: World Cup of Darts vanaf 21.00 uur

13 juni ’24 Uur Van Le Mans’ vanaf 14.00 uur
14 juni ’24 Uur Van Le Mans’ vanaf 00.00 uur