Is de titel van ''Jurassic World 2'' bekendgemaakt?

Is de titel van ''Jurassic World 2'' bekendgemaakt?

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

''Jurassic World 2'' is momenteel aan het filmen in Engeland en zal uitkomen volgend jaar. We weten al redelijk wat van de film, namelijk wie in de film gaat spelen. Maar specifieke details wisten we nog niet tot nu toe. Het ziet er naar uit dat Universal Studios per ongeluk de titel van de film heeft bekendgemaakt.

Jurassic Outpost, een Jurassic Park nieuws website, heeft gerapporteerd dat op de pagina waar de opkomende films van Universal Studios voor 2018 stond, de titel van ''Jurassic World 2' vermeld stond onder de naam ''Jurassic World: Epoch''. De reden dat dit opvallend is, is dat de studio de naam snel terug veranderde naar ''Jurassic World Sequel''.

Gelukkig voor ons, hebben sommige Twitter gebruikers screenshots van de webpagina gemaakt. het is belangrijk om te onthouden dat dit nieuws niet officieel is, want Universal Studios heeft nog niet publiekelijk bekendgemaakt dat dit de titel van de film zal zijn. Dit nieuws moet voor nu dus gezien worden als een gerucht. Als ''Jurassic World: Epoch'' de titel van de film is, zou dat wel veel over de film zeggen.

''Epoch'' staat in het Nederlands voor tijdperk. Een tijdperk is een indeling van de tijd in een niet-constant aantal jaren. De middeleeuwen en de bronstijd zijn voorbeelden van tijdperken. Hierover later meer.

Voordat het gerucht van de nieuwe titel bekend werd gemaakt, was gerapporteerd dat Universal een aantal nieuwe domeinnamen had gekocht die te maken zouden hebben met het vervolg. Namelijk de domeinnamen ''IslaNublarRescueMission.com'' en ''AllCreaturesHaveRights.com''.

Het is gezegd, door ''Jurassic World'' regisseur Colin Trevorrow, dat het vervolg te maken zou hebben met dierenrechten en een gelijknis met hoe we dieren in het echte leven behandelen zal vertonen. Het amusement park van ''Jurassic World'' zal definitief gesloten worden na de evenementen die er zijn gebeurd. Er zal nu een grote vraag ontstaan wat men aanmoet met deze beesten.

De domeinnamen vertellen ons dat sommige mensen aan de kant zullen staan van dinosaurussen, en zullen proberen om ze te beschermen. Ook vertelt de domeinnaam ''IslaNublarRescueMission'' ons, dat er geprobeerd zal worden een reddingsmissie te laten plaatsvinden. Voor wie of wat de reddingsmissie bedoeld is, is nog onbekend.

Een recentlijk bekendgemaakt logline voor ''Jurassic World 2'' geeft weer dat sommige dinosaurussen gebruikt zullen worden voor militaire doelen. De logline zegt dat de avonturen bij het ''Jurassic World'' amusement park verder gaan als de regering dinosaurussen hebben getraind om wapens te dragen en ze te gebruiken voor militaire doelen.

Er zijn ook geruchten vrijgelaten dat een vulkanische eruptie op het eiland Isla Nublar, waar de dinosaurussen verblijven, de reden zou zijn voor een reddingsmissie. Dat de dinosaurussen in wereld zouden bestaan, zou het begin zijn van een nieuw tijdperk, omdat het gemarkeerd wordt door een belangrijk evenement en particuliere kenmerken. Als je nu dus alle stukjes van de puzzel bij elkaar zet zou de titel ''Jurassic World: Epoch'' best wel logisch zijn.

Terwijl we niet zeker weten of dat ook echt de titel van ''Jurassic World 2'' zal worden, hebben we ook ander nieuws gehoord, dat wel bevestigd is. Regisseur J.A. Bayona heeft bekendgemaakt dat legendarische actrice Geraldine Chaplin officieel nu bij de cast van het ''Jurassic World'' vervolg hoort. Er zijn verder geen details van het karakter dat ze speelt bekend. Wat we wel weten is, dat ze vaker heeft speeld in de films van Bayona, namelijk in de films ''A Monster Calls'', ''The Impossible'' en ''The Orphanage''.

De cast van de film bestaat verder uit Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, B.D. Wong, Toby Jones, Rafe Spall, Daniella Pineda, James Cromwell en Ted Levine. ''Jurassic World 2'' is geschreven door Colin Trevorrow en Derrek Connolly. De film wordt geregisseerd door J.A. Bayona en zal uitkomen op 7 juni 2018 in Nederland.