Cobra 11 binnenkort weer te zien bij RTL 4

Cobra 11 binnenkort weer te zien bij RTL 4

Geschreven door Sebastiaan Boers

Momenteel zendt RTL 4 het tweede deel uit van de Britse misdaadserie Broadchurch. Het eerste seizoen was een succes bij de commerciële zender. Nog één week en dan is de laatste aflevering alweer te zien van het tweede seizoen.

De brandende vraag die de fans van deze misdaadserie bezig houdt: krijgt de verdachte in de moordzaak zijn verdiende straf? Op dit moment lijkt alles nog open te staan. De politie zit met haar handen in het haar. Daarnaast zijn de hoofdpersonen ook nog druk met een oude zaak.

Om dit succes vast te houden gaat RTL 4 door met buitenlandse top series. Vanaf zondagavond 28 juni zendt RTL 4 een dubbele aflevering van de Duitse misdaadserie Cobra 11 uit. In Duitsland is deze misdaadserie beter bekend onder de naam Alarm für Cobra 11. In deze serie worden twee agenten gevolgd die proberen de Duitse snelwegen veilig te houden. 

In eigen land is Cobra 11 een enorm succes. De fans waren dan ook diep bedroefd toen acteur en zanger Tom Beck de serie verliet. In de serie speelde hij de rol van agent Ben Jager. De acteur wilde zich meer gaan richten op zijn muzikale carrière.

Tegenspeler Erdoğan Atalay bleef wel in de serie actief. Hij vertolkt de rol van agent Semir Gerkhan. Deze twee acteurs waren bijzonder goed op elkaar ingespeeld. In de serie hadden ze een goede band, die ook zo overkwam op televisie.

De kijkcijfers voor Cobra 11 zijn in Duitsland torenhoog. De laatste twee afleveringen van donderdagavond werden bekeken door 2.16 miljoen en 2.33 miljoen kijkers. Iedere donderdagavond is bij de Duitse zender RTL een dubbele aflevering te zien.

Cobra 11 is al eerder te zien geweest bij RTL Nederland. Op de mannenzender RTL 7 was de misdaadserie voor het laatst te zien. Ook op RTL Crime, een digitaal kanaal van RTL Nederland, is Cobra 11 te zien geweest. Nu gaat RTL 4 de serie uitzenden. Iedere zondagavond een dubbele aflevering vol actie, snelle auto's en spectaculaire achtervolgingen.

In het seizoen wat door RTL 4 uitgezonden gaat worden, spelen Erdoğan Atalay en Tom Beck de hoofdrollen. Hoelang RTL de misdaadserie uit gaat zenden is nog niet bekend. De kijker kan zich gaan voorbereiden op een spannende misdaadserie met een flinke en gezonde dosis humor, tussen beide hoofdrolspelers.

Dat Tom Beck niet alleen kan acteren bewijst hij wel. In het nummer Ain't Got You laat de acteur zien dat hij ook een aardig woordje kan zingen. In Nederland is de muziek van Tom Beck nog niet opgepikt. Wie weet gaat dat vanaf zondag 28 juni wel veranderen.

Cobra 11 is vanaf 28 juni iedere zondagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk hierover de videoclip van Ain't Got You van Tom Beck. 

https://www.youtube.com/watch?v=gSCzqlFNMGs