RTL-weerman Peter Timofeeff met pensioen

RTL-weerman Peter Timofeeff met pensioen

Geschreven door Daniël Schalk

Peter Timofeeff stopt als weerman bij RTL Weer en gaat met pensioen. Vorig jaar september werd Timofeeff getroffen door een hersenbloeding. Tijdens het herstelproces heeft hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt. Timofeeff keert voor zijn laatste dag niet meer terug op tv.

Volgende week woensdag is de laatste dag dat de weerman in dienst is bij RTL. RTL zal die dag uitgebreid stil bij het afscheid van Timofeeff, laten ze weten in een persbericht. “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van een hele mooie periode in mijn leven”, zegt Peter Timofeeff.

Hij vervolgt: “Ik heb altijd met veel plezier bij RTL gewerkt. Nu breekt er een mooie nieuwe periode aan, waarin ik samen met mijn vrouw leuke dingen ga ondernemen.” Het herstel van de weerman gaat goed. “Veel mensen zijn benieuwd hoe het met me gaat. Het gaat heel goed met me, ik zit nog steeds in het herstelproces en dat duurt heel lang. Maar we zijn op de goede weg.”

RTL Nieuws-hoofdredacteur Harm Taselaar vind het erg jammer dat Timofeeff met pensioen gaat. “Ik heb het voorrecht genoten om jarenlang met Peter te mogen werken. Hij is een zeer kundige meteoroloog, een uitstekend presentator en een buitengewoon vriendelijke collega”, zegt hij.

Taselaar vind het vooral jammer dat Timofeeff eerder al afscheid van zijn televisiewerk heeft moeten nemen. “Het is jammer dat hij door zijn fysieke malheur in feite al eerder van het scherm afscheid heeft moeten nemen. Ik dank hem bijzonder voor al die jaren die achter ons liggen en wens hem een blijmoedige en fijne toekomst toe”, aldus de lovende hoofdredacteur van RTL Nieuws.