Piet Paulusma na 23 jaar weg als weerman SBS6

Piet Paulusma na 23 jaar weg als weerman SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Weerman Piet Paulusma verdwijnt na 23 jaar van de buis als weerman bij SBS6. Talpa verlengt het contract van de weerman dat dit jaar afloop niet bij het mediabedrijf.  “Er is geen conflict, het was niet mijn keus, maar ze willen iets anders. Ik vind het jammer dat ik de 25 jaar niet vol heb kunnen maken,” aldus de weerman.

Het contract met Piet Paulusma eindigt per eind 2019 en er wordt geen nieuw contract met elkaar aangegaan. "De samenwerking met Piet Paulusma wordt in goed onderling overleg beëindigd.", zo heeft Talpa laten weten.

In de afgelopen 23 jaar die Piet Paulusma verbonden was aan SBS6 was hij er bijna onafgebroken zeven dagen per week te zien. "Piet werkt nog steeds met onverminderde energie voor SBS6 maar zal na afloop van zijn huidige contract niet meer werkzaam zijn voor de zender.", laat Talpa weten.

In september 1996 verscheen de Friese weerman voor het eerst op tv bij SBS6. Aanvankelijk was zijn weerbericht onderdeel van het nieuwsprogramma Hart van Nederland. Vervolgens kreeg hij zijn eigen programma Piets Weer. Talpa start dit voorjaar met plannen voor een nieuw weersvoorziening daarvoor heeft het bedrijf Dennis Wilt en Amara Onwuka van RTL Weer binnen gehaald.

Foto: SBS/Elvin