Talpa Germany volledig in handen van Talpa Media

Talpa Germany volledig in handen van Talpa Media

Geschreven door Daniël Schalk

Talpa Germany komt volledig in handen van Talpa Media. Het mediabedrijf van oprichter John de Mol had al 49,9 procent van de aandelen in handen maar koopt nu ook de rest van de aandelen van mediagigant Axel Springer SE. Talpa kocht zijn aandelen in het bedrijf afgelopen december.

Toen Talpa Media zijn aandelen in Talpa Germany kocht in december heette het bedrijf nog Schwartzkopff TV. Talpa Media wou toen al alle aandelen. “Die mogelijkheid diende zich nu al aan vanwege de overname van Talpa Media door ITV, eerder dit jaar”, laat Talpa CEO Pim Schmitz weten.

“Wij zijn verheugd over het feit dat Talpa Germany een volledig lid van de Talpa-familie wordt. Ook onze sterke relatie met Axel Springer waarderen wij zeer en daarom zijn wij blij dat we ook in de toekomst nauw zullen samenwerken, ondanks het feit dat we niet langer gezamenlijk aandeelhouder in Talpa Germany zullen zijn”, aldus de CEO van Talpa Media.

Schwartzkopff TV werd in 1993 opgericht en was sinds 1999 een dochterbedrijf van Axel Springer SE. Sinds 2014 ging het bedrijf verder onder de naam Talpa Germany. Schwartzkopff TV maakt sinds 2010 programma’s van Talpa exclusief voor de Duitse markt. De verkoop van Talpa Germany moet nog worden goedgekeurd door de betreffende partijen.