Ruben en Tijl maken wetenschappelijk RTL4-programma

Ruben en Tijl maken wetenschappelijk RTL4-programma

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Ruben Nicolai en Tijl Beckand gaan voor RTL4 een nieuw wetenschappelijk programma maken. “Kan een diepvrieskalkoen toch verbranden? Hoe sterk is een straalmotor? Dat gaat binnenkort getest worden! En niet zo kinderachtig ook”, laat een woordvoerder van de familiezender weten.

Het programma is een spectaculaire en humoristische spelshow, genaamd Professor Nicolai & Dr. Beckand. Er worden auto’s opgeblazen, piano’s uit hijskranen gedonderd, helikopters gecrasht en met een miljoen volt elektriciteit gewerkt. “Dit alles natuurlijk in dienst van de wetenschap.”

Ruben en Tijl selecteren iedere aflevering hun eigen koppel uit het publiek en daarmee binden ze ook de strijd met elkaar aan. In een aantal spelronden strijden ze om een zo groot mogelijke geldprijs. “En, oh ja, een reis!  Bijvoorbeeld naar het immens populaire congres over zand in Texel of naar die interessante lezing over quantum-mechanica op… Hawai!!!”, vervolgt de woordvoerder.

De vragen die de stellen krijgen om met deze prijzen naar huis terug te keren, gaan gepaard met spectaculaire proeven en spellen. Ook moeten ze elkaar verslaan in fysieke battle’s die niet alleen hun wetenschappelijk inzicht testen, maar ook hun uithoudingsvermogen.

Alle proeven en testen worden wetenschappelijk verklaard. “Kortom: een spelshow waar om gelachen kan worden, en waar de kijker ook echt iets van opsteekt.” Ruben en Tijl hebben erg veel zin om na een lange tijd weer samen te weken voor een nieuw RTL4-programma.

“Ik kijk zeer uit naar weer samenwerken met Tijl, de voorbereidingen beloven al heel veel goeds. En dan ook nog bij zo'n spektakel van een programma..! Kortom: ik kan niet wachten”, laat Ruben weten. “Ik kijk er enorm naar uit om met mijn maatje Ruben dit avontuur aan te gaan, want een nieuw programma op prime time is altijd een avontuur”, aldus Tijl.

Professor Nicolai & Dr. Beckand wordt geproduceerd door Blue Circle.

Professor Nicolai & Dr. Beckand  is vanaf vrijdag 28 augustus om 21:15 uur te zien op RTL4.
Bekijk Professor Nicolai & Dr. Beackand op TVblik.nl/professor-nicolai-dr-beckand