Ruben VS Geraldine barst los in Canada

Ruben VS Geraldine barst los in Canada

Geschreven door Pieter Jongsma

Ze doen mee aan een wereldcontest houthakken, stampen binnen no-time een bodypaintshow uit de grond en survivallen in de woeste natuur. In een nieuw seizoen van Versus gaat Ruben Nicolai de strijd aan met BNN-collega Geraldine Kemper in Canada.

Versus is voor Ruben bekend terrein, maar met al haar survival skills is Geraldine een serieuze tegenstander. Wie sleept de buit binnen in het grootste land van het Westelijk halfrond? 

Ruben: ‘Versus is weer erop en erover. En deze keer tegen iemand die een stuk soepeler in de heupen is dan ik, dus ik moet vol aan de bak! Vancouver en de omliggende natuur vormen een schitterend decor voor deze intensieve strijd, die ik op intelligentie alleen al zou moeten winnen…’ Geraldine: ‘Ruben heeft al heel wat edities achter de rug, maar heeft het programma nog nooit gewonnen. Wat dat betreft heb ik dus weinig te vrezen. Toch zal het geen makkie worden: ik sta met knikkende knieën als ik een podium op moet, terwijl Ruben dan helemaal in zijn element is. Geef mij maar fysieke opdrachten. Daarbij maak ik gehakt van ‘m!'

In de eerste aflevering zijn Ruben en Geraldine te gast bij een bekende Canadese talkshow. Van de host krijgen ze de opdracht om een tv-item te maken over “de Canadezen”. Ruben gooit zijn charmes in de strijd. Hij besluit de presentatrice te vleien en belandt uiteindelijk zelfs in het penthouse van haar vriendin. Een spraakmakend filmpje gegarandeerd. Geraldine pakt het anders aan. Zij raakt aan de praat met een pompbediende en wordt uitgenodigd bij haar thuis. Geraldine denkt hiermee een item te kunnen maken over de typische Canadees. Eenmaal in het huis blijkt dat deze dame toch niet bepaald de doorsnee Canadees is die Geraldine voor ogen heeft. De volgende dag zitten de twee kemphanen in spanning voor de tv. Welk filmpje wordt op de Canadese televisie uitgezonden en wint daarmee de eerste aflevering?

Ruben vs Geraldine is vanaf 3 november iedere maandag om 21.20 uur te zien bij BNN op 3.