RKK komt tijdens conclaaf met dagelijks Pausjournaal

RKK komt tijdens conclaaf met dagelijks Pausjournaal

Geschreven door Pieter Jongsma

De Rooms Katholieke omroep RKK komt vanaf dinsdag 12 maart met het Pausjournaal, een dagelijkse nieuwsrubriek ten tijde van het conclaaf. Alle ogen zijn dan gericht op dat ene schoorsteentje boven de Sixtijnse kapel. Komt er zwarte rook, of is het eindelijk wit? Dat zou betekenen dat de kardinalen uit hun midden een nieuwe paus hebben gekozen.

Het laatste nieuws
Het RKK Pausjournaal brengt het laatste nieuws uit Rome, een dagelijkse top 3 van kansrijke kandidaten en betrokken katholieken die een brief schrijven aan de opvolger van Petrus. Iedere avond om 19.55 uur een half uur lang op Nederland 2.

Het RKK Pausjournaal wordt gepresenteerd door Leo Fijen. Vanaf de start van het conclaaf tot het moment waarop er een nieuwe paus is, komt het programma dagelijks op het scherm met het laatste nieuws uit Rome verwoord door verslaggever/presentator Wilfred Kemp. Andere RKK-gezichten als Antoine Bodar en Roderick Vonhögen werken eveneens aan de uitzendingen mee, net als Vaticaankenner Stijn Fens.

RKK.nl
De website RKK.nl, die een eigen verslaggever in Rome heeft, zal ook de gebeurtenissen in Rome op de voet blijven volgen. De site bevat een uitgebreid dossier met informatie en achtergronden over het conclaaf. Uiteraard ontbreken actuele videobeelden niet. Het Pausjournaal is ook te volgen via sociale media: @pausjournaal én op facebook.com/pausjournaal

Presentatie Hilversum: Leo Fijen.
Presentatie Rome: Wilfred Kemp.

RKK Pausjournaal, vanaf dinsdag 12 maart iedere avond om 19.55 uur bij het RKK op Nederland 2.