Piet Paulusma weet nog niets over contractverlenging

Piet Paulusma weet nog niets over contractverlenging

Geschreven door Daniël Schalk

Eind van het jaar loopt het contract van weerman Piet Paulusma bij SBS6 af, maar het is nog niet zeker of zijn contract wordt verlengd. “Laten we vooropstellen dat ik een echte 'SBS-er ben'. De zender en ik horen gewoon bij elkaar”, zegt Piet in een interview met het AD.

“Maar je moet het natuurlijk altijd afwachten. Tegen die tijd dat er meer bekend is, komen we wel naar buiten toe. Ik kan natuurlijk nooit op de zaken vooruitlopen. Maar het bevalt me prima bij SBS”, vervolgt de weerman met de meeste uren en de meeste kilometers door het land.

Paulusma gaat er het komende jaar wel even tussenuit. “Ik ga er komend jaar zeker even helemaal tussenuit. Voor hoe lang en wanneer weet ik nog niet”, zegt hij in het AD. Het wordt geen sabbatical maar ‘gewoon vakantie’, voegt hij daaraan toe als de AD-journalist verbaast ‘sabbatical?’ vraagt.

Als Piet er echt tussenuit gaat voor vakantie neemt een voice-over zijn stokje over. “Als we er echt tussenuit gaan, worden de weerteksten aangeleverd door mijn bedrijf. Dat wordt dan voorgelezen door de voice-over van SBS”, aldus de weerman die laatst twee weken op werkvakantie was.

De weerman heeft al vele kilometers afgelegd om voor Omrop Fryslân en SBS6 verslag te doen vanuit verschillende plaatsen in Nederland. “Ik weet het alleen per jaar: ongeveer 100.000. Ik ben straks 19 jaar werkzaam voor SBS, dus dat betekent dat ik dan 1,9 miljoen kilometer heb gereden.”

Bekijk het weerbericht van Piet Paulusma op TVblik.nl/piets-weerbericht