Twitterende Champions League-kijkers uiten kritiek op SBS6

Twitterende Champions League-kijkers uiten kritiek op SBS6

Geschreven door Daniël Schalk

SBS6 zond woensdagavond hún eerste Champions League-wedstrijd uit. De wedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien was de eerste wedstrijd die de commerciële zender uitzond, sinds zij de uitzendrechten van de Champions League hebben gekocht en hebben weggehaald bij de NOS.

De Champions League-kijkers, die eerder al veel kritiek uitte op de verhuizing van de Champions League van de NOS naar SBS6, hebben woensdagavond ook veel kritiek geuit op de verslaggeving van SBS6 van de Champions League-voorronde tussen de Amsterdamse club Ajax en Rapid Wien.

“Vindt het nu al niks; champions league op #sbs6. Klinkt nu al alsof ik een waardeloze oefeninterland ga kijken”, zegt een tv-kijkers op Twitter. Vooral de commentator van de wedstrijd wordt op Twitter veel besproken. “Kan #sbs6 in de rust de commentator wisselen?”, zegt een andere tv-kijker.

Iemand anders op Twitter zegt: “Het vak heet niet voor niets commentator. Je dient niet te zeggen wat je ziet, maar er commentaar bij te geven.” Volgens veel Twitteraars geeft de commentator een ‘Oefeninterlands gevoel’.  “Die commentator geeft mij een oefeninterland gevoel”, zegt iemand.

Een andere tv-kijker zegt: “Er zijn momenten waarop je terugverlangt naar Frank Snoeks.” Ook sportpresentator Wilfred Genee vind de commentator niet goed. “Alles is beter dan Arno Vermeulen als commentator hebben”, reageert de presentator van RTL7’s Voetbal Inside op Twitter.

Over het feit dat de Champions League überhaupt bij een commerciële tv-zender te zien worden ook veel grappen gemaakt. “Na z'n volgende goal roept klaassen: ik ben davy. Ik ben 6”, zegt iemand, verwijzend naar de campagne waarin SBS6-sterren hun naam zeggen en eindigen met ‘Ik ben 6’.

Ook veel mensen zitten te wachten op het belspelletje bij de zender. “Mogen we al bijna sms’en uit welke Oostenrijkse hoofdstad Rapid Wien afkomstig is? (A Wenen, B China)”, zegt iemand. Weer iemand anders zegt: “Tegen welke club speelt Ajax op dit moment in Wenen? Sms Rapid naar 666!”

Een andere tv-kijker laat weten: “Rapid Wien maakt 1-2, dan zal SBS6 dadelijk shownieuws wel instorten als het echt spannend dreigt te worden.” Op Shownieuws-deskundige Patty Brard zit een andere tv-kijkers wel te wachten. “Straks nabeschouwen met Patty Brard?”, zegt de Twitteraar.

SBS6 probeert, de waarschijnlijk vele, tv-kijkers van de Champions League ook meteen te interesseren in hun andere programma’s door veel promo’s uit te zenden in de reclame. “K3 zoekt K3 in het reclameblok van de Champions League. Oke”, reageert iemand op de promo van K3 Zoekt K3.

Ook cabaretier Jochem Myjer reageert op de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien op SBS6, die uiteindelijk eindigden in een gelijkspel. “Betaalt SBS6 zo weinig dat ze maar de helft van de pixels krijgen uit Oostenrijk? Of heb ik m'n rekening niet betaald?”, aldus Myjer.