Muzikale strijd tussen Jeroen en Claudia duurt al negen weken

Muzikale strijd tussen Jeroen en Claudia duurt al negen weken

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het begon bij een optreden bij de Toppers. Jeroen van der Boom zong tijdens het grote muzikale evenement, De Toppers in Concert, het nummer Mag Ik Dan Bij Jou. Dit beviel zo goed, dat Jeroen dit als single uitbracht. Wat daarop volgde was een (kleine) Twitter strijd met Claudia de Breij.

De zangeres en cabaretière was hier in eerste instantie niet blij mee. Dit nummer is oorspronkelijk van haar, maar werd nu dus ook gezongen door Jeroen. Beide versies van het nummer Mag Ik Dan Bij Jou staan nu alweer negen weken in de Itunes top 30.

De versie van Jeroen zakt één plek en komt deze week uit op nummer 23. De originele versie van Claudia wint juist één plek en staat op nummer 11.  Jeroen staat nu negen weken in de Itunes top 30 en Claudia staat nu in totaal alweer 37 weken in de Itunes top 30. 

Naast de muzikale strijd tussen Jeroen en Claudia, komt Kensington opnieuw binnen op nummer 30. Daar staan de band met het nummer Riddles en komt na twee weken opnieuw de Itunes binnen. Een plek hoger komen Listenbee & Naz Tokio opnieuw de Itunes binnen met het nummer Save Me.

Helaas voor Omi moet hij toezien hoe zijn Cheerleader een plekje zakt. Deze week staat hij, na 30 weken, op nummer 27. Hij heeft van positie geruild met Jason Derulo, die wint een plek en komt uit op nummer 26. Daar staat de zanger met het zijn single Want To Want Me.

Pitbull & Chris Brown zakken zes plekken naar beneden. Op nummer 22 staat hun single Fun. De Nederlandse dj Armin van Buuren & Mr Probz weten deze week zeven plekken te winnen. De single Another You stijgt van 28 door naar 21.

Vier plekken weten R. City & Adam Levine te winnen. De single Locked Away stijgt van 23 door naar 19. Een muzikale samenwerking tussen Flo Rida, Robin Thicke & Verdine White is ook een succes deze week. De single I Don't Like It, I Love It stijgt van nummer 21 naar 17.

Een andere bekende dj, Avicii, weet ook een aantal plekken te winnen. De single Waiting For Love stijgt twee plekken en komt uit op nummer 16. Pharrel Williams verliet vorige week de top 10, maar staat er deze week weer in. Zijn nieuwste single Freedom stijgt van 14 naar nummer 10.

Langzaam maar zeker lijkt er een einde te komen van Kenny B in de top 10. Zijn zomerhit Parijs levert twee plekken in en komt deze week uit op nummer 9. Naast Armin van Buuren en Avicii, doet dj Calvin Harris ook goede zaken. Zijn single How Deep Is Your Love (een samenwerking met Disciples) stijgt van 19 naar 8.

Niet alleen Kenny B levert wat in, ook Lil' Kleine & Ronnie Flex leveren in. De single Drank & Drugs zakt deze week van 4 naar 7. Een plek hoger staan Madcon & Ray Dalton met de vrolijke single Don't Worry. Dit nummer zakt en stijgt iedere week. Deze week stijgen zij van nummer 9 naar 6.

Zanger Adam Lambert weet voorzichtig één plek te winnen. Zijn single Ghost Town stijgt van nummer 6 naar 5. Alvaro Solver weet zes plekken omhoog te schieten en komt uit op nummer 4. Daar staat hij met de single El Mismo Sol.

Even leek het de nieuwe nummer 1 te worden, maar toch leveren Felix Jaehn & Jasmine Thompson een plek in. De succesvolle single Ain't Nobody (Loves Me Better) zakt van 2 naar 3. De Belgische dj Lost Frequencies staat ook deze week met twee singles in de Itunes top 30.

De hit Are You With Me staat ook na 27 weken nog altijd in de Itunes top 30.  Deze week stijgt dit nummer van 17 naar 15. Daarnaast staat Lost Frequencies op nummer 2 met de nieuwe single Reality. Dit nummer wist van plek te ruilen met Felix Jaehn & Jasmine Thompson.

De nummer 1 positie is nog niet in gevaar. Het duo Nicky Jam & Enrique Iglesias weten ook deze week nog steeds bovenaan te staan in Itunes. De zomerhit van 2015, El Perdón, is begonnen bij Repeat of Niet en staat nog steeds bovenaan. De single staat nu alweer 11 weken in de Itunes top 30.

De Itunes top 30 is iedere vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur en zaterdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op Q-music.