Nick & Simon verslaan Jeroen en Dennis in Lekker Nederlands

Nick & Simon verslaan Jeroen en Dennis in Lekker Nederlands

Geschreven door Sebastiaan Boers

De muzikale strijd tussen Jurk! (Jeroen en Dennis) en Nick & Simon stond weer op punt van beginnen. De vier artiesten stonden weer te popelen voor een nieuwe aflevering van Lekker Nederlands. Ook presentatrice en zangeres Do had er duidelijk zin in. Een avond vol herkenbare melodieën en verrassende teksten. Kortom een gezellige en muzikale avond bij SBS6.

In de eerste ronde stond Bob Marley centraal. Nick & Simon kozen ervoor om het nummer Redemption Song te voorzien van een Nederlandse tekst. De muziek van Bob Marley past niet heel goed bij Nick & Simon. Zang was niets mee, maar echt lekker klonk het niet.  Het publiek vond deze versie wel heel mooi. Een serieus begin van Lekker Nederlands. 

Dennis en Jeroen kozen ervoor om het nummer One Love te vertalen. Compleet met een Bob Marley outfit stonden beide mannen op het podium. Niet alleen met een outfit, ook met een complete act kregen zij het publiek meteen mee. Deze versie van Jeroen en Dennis viel duidelijk ook in de smaak. Maar wie wist de jury meer te overtuigen? De meeste punten gingen in deze eerste ronde naar team Nick en Simon.

In de tweede ronde kozen de teams een nummer voor elkaar uit. Nick & Simon kozen ervoor om het nummer Sky Full Of Stars van Coldplay aan Jeroen en Dennis te geven. Hier gaf Dennis een compleet andere versie van. Als een klein kind zong Dennis op de melodie van Coldplay. De nieuwe versie viel ook weer in de smaak bij het publiek.

Andersom kregen Nick & Simon ook een nummer van Jeroen en Dennis. Zij mochten het nummer van OneRepublic Counting Stars voorzien van een andere tekst. Ook Nick & Simon lieten zien dat zij ook wel kunnen improviseren. Met een schaapsmuts op het hoofd zongen zij op de melodie van OneRepublic. Dit nummer kwam veel meer binnen bij het publiek. Dit was een nummer die wel gewaardeerd kon worden.

Maar wie heeft deze ronde het beter gedaan? Coldplay VS OneRepublic; mijn persoonlijke voorkeur zou uitgaan naar OneRepublic. De jury deelde deze mening niet helemaal. Zij waren meer overtuigd van Coldplay. De versie van Dennis wist in totaal 29 punten te scoren terwijl Nick & Simon genoegen namen met 21 punten.

De filmronde bestond uit twee verschillende films. Beide teams mochten een film inspreken en voorzien van een eigen tekst. Maar deze ronde werd vol overtuiging gewonnen door Jeroen en Dennis. In totaal kregen Jeroen en Dennis 39 punten en er bleven slechts 11 over voor Nick & Simon. Daarmee werd de voorsprong voor Jeroen en Dennis een stuk groter.

Als gastartiest van deze week stond Martijn Fischer op het podium. De acteur en zanger heeft onder andere André Hazes gespeeld. Hij mocht twee nummers zingen van de volkszanger. Nick & Simon kozen ervoor om het nummer Uit de bol. Als een ware André stond Martijn op het podium.

Het werd een nummer met een kleine sneer naar andere zenders. Lekker Nederlands is voor Nick & Simon het beste programma. Nu hebben de beide mannen daar wel een punt, maar of het ook echt zo is? Het publiek vond dit ook wel een bijzondere versie. Zo bleek uit het enthousiasme van de mensen uit de zaal.

Jeroen en Dennis kozen ervoor om het nummer Een beetje verliefd te laten zingen door Martijn. Met een compleet andere tekst stond Martijn opnieuw op het podium. Ook dit nummer zong Martijn vol overgave en met enthousiasme. Een Nederlandse sfeer die duidelijk naar voren kwam. Het leek er goed uit te zien voor Jeroen en Dennis. Ook deze versie werd goed ontvangen door het publiek.

Maar toch kregen Nick & Simon de meeste punten van het publiek. Met nog maar een klein verschil gingen Jeroen en Dennis zich klaar maken voor de volgende ronde. In de vijfde ronde stond voetbal centraal. Met name dan het voetbal van het Nederlands elftal. Het nummer We Are The Champions van Queen werd herschreven door Nick & Simon. Zij zetten het Belgische elftal centraal in hun zelfgeschreven nummer.

Voor Jeroen en Dennis was de keuze makkelijk. Volkszanger Wolter Kroes stond op het podium om zijn hit Viva Hollandia. Maar ook hierbij was het de taak om deze hit te herschrijven. Dat is meer dan gelukt door Jeroen & Dennis. Als er iemand is die sfeer kan overbrengen dan is dat zeker Wolter wel. Het publiek vond het ook meer dan geslaagd. Het werd bijna een gelijke stand eindigden beide teams vrijwel gelijk. Met twee punten verschil wonnen Jeroen en Dennis deze vijfde ronde.

De zesde en laatste ronde is de haastklus. In deze haastklus moeten beide teams in een korte tijd een nieuw nummer schrijven. Nick & Simon kozen het nummer Macarena van Los Del Rio. Deze zomerhit kreeg een compleet andere tekst van Jeroen en Dennis. Beide mannen hadden hulp van twee poppen en maakten er een hele hippe nieuwe versie van.

Dit kan wel eens het leukste nummer van de avond zijn! Met dit nummer lieten Jeroen en Dennis opnieuw zien hoe creatief zij zijn. Een super leuke en vooral muzikale act zorgden voor een glimlach bij het publiek. Deze haastklus was meer dan geslaagd. Ook Nick & Simon waren bijzonder enthousiast over het optreden van Jeroen en Dennis. Andersom gaven Jeroen en Dennis het nummer Una Paloma Blanca van George Baker.

Dit vrolijke nummer werd opnieuw gezongen en herschreven door Nick & Simon. Dit nummer paste veel beter bij Nick & Simon. Het leek wel alsof de laatste ronde het beste uit de bus kwam. Voor Jeroen en Dennis was dit ook al een goede ronde. Bij Nick & Simon was deze haastklus ook meer dan gelukt. Met een klein verschil kon het  nog wel eens spannend gaan worden.

Wie zou er deze aflevering gaan winnen? In deze ronde werden de punten verdubbeld. Tot op het laatste moment bleef het spannend. Koos het publiek voor Macarena of toch voor Un Paloma Blanca? Een moeilijke keuze voor het publiek maar zij wisten wel een winnaar aan te wijzen. Met een duidelijke meerderheid wisten Nick & Simon de aflevering op hun naam te zetten! De achterstand werd in één keer ingehaald in de laatste ronde.

Lekker Nederlands is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Bekijk Lekker Nederlands terug via TVblik.