Start Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015

Start Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De Nederlandse tv-kijker kan de komende maand weer op zijn favoriete (jeugd)programma, presentator of presentatrice stemmen in de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015. Jan Smit, die opnieuw het Gouden Televizier-Ring Gala presenteert, heeft in RTL Boulevard de verkiezing geopend.

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015 is een bijzondere; het is de eerste keer dat het publiek de helft van de selectielijst voor de Ring kwalificeerde. Van de veertig geselecteerde titels heeft de kijker er twintig gekozen middels vier kwalificatierondes. De overige twintig selecteerde de redactie van tv-gids Televizier, de organisator van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing, op basis van resultaten in de kwalificatierondes, kwaliteit, kijkcijfers en impact van het programma.

Daarnaast is dit de vijftigste editie van de Gouden Televizier-Ring. Om dit te vieren wordt er tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala een speciale Televizier Oeuvre-Ring uitgereikt. In tegenstelling tot de Gouden Televizier-Ring, Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw, Gouden Stuiver en de Televizier Aanstormend Talent Award, is dit géén publieksprijs: de redacties van Televizier en het Gouden Televizier-Ring Gala gunnen deze award aan een gevestigde tv-persoonlijkheid, die van grote waarde is geweest voor de Nederlandse televisie.

Wie deze speciale Ring verdient, wordt pas duidelijk tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op donderdag 15 oktober. Eerder ontvingen wijlen Willem Duys (1974) en Mies Bouwman (2009) al een soortgelijke Oeuvre-Ring.

„Dit jubileum, de vijftigste Gouden Televizier-Ring, is een feestje; een mooi moment om uit te delen", zegt Jeroen de Goeij, adjunct hoofdredacteur Televizier. „Wat is er dan toepasselijker om een tv-persoonlijkheid in het zonnetje te zetten? Maar dan wel tijdens een surpriseparty: de tv-persoonlijkheid in kwestie weet ook helemaal niet dat hij of zij een Televizier Oeuvre-Ring zal ontvangen."

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015 loopt van 26 augustus tot maandagochtend 28 september op Televizier.nl/ring. Nadat de notaris de uitslag heeft vastgesteld, worden de drie genomineerden per categorie meegedeeld. Het resultaat van deze verkiezing is voor de Zilveren Televizier-Ster Man en Vrouw, Gouden Stuiver en Televizier Aanstormend Talent Award definitief. De winnaars daarvan worden echter pas bekendgemaakt tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala.

Tijdens dit Gala, dat AVROTROS vanaf 20.30 uur live uitzendt, kan er nog wel op de drie genomineerden van de Gouden Televizier-Ring 2015 worden gestemd.