De Beste Zangers en Lekker Nederlands in de race voor Televizier-Ring

De Beste Zangers en Lekker Nederlands in de race voor Televizier-Ring

Geschreven door Daniël Schalk

De Beste Zangers van Nederland, De Jopie Parleviet Show, De Slimste Mens, De Wensboom en Lekker Nederlands zijn de laatste vijf televisieprogramma’s die zich in de vierde en laatste kwalificatieronde voor de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015 hebben geplaatst.

Nu de laatste kwalificatieronde is gesloten zijn de eerste twintig programma's bekend die zijn geselecteerd voor de Gouden Televizier-Ring. Van 28 juli tot 12 augustus kon het publiek op Televizier.nl stemmen op zijn favoriete programma uit het afgelopen televisiekwartaal.

De vijf beste programma’s uit de laatste kwalificatieronde hebben zich geplaatst op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015, die op 26 augustus van start gaat. De selectielijst bestaat uit 12 programma’s van de Publieke Omroep, 7 van RTL en 2 programma’s van SBS.

Naast De Beste Zangers van Nederland, De Jopie Parleviet Show, De Slimste Mens, De Wensboom en Lekker Nederlands waren eerder al Boer Zoekt Vrouw, De Kwis, Divorce, Dokter Tinus, Floortje Naar Het Einde Van De Wereld, Goedenavond Dames en Heren en Heel Holland Bakt geplaatst.

Ook de televisieprogramma’s en televisieseries Marco Borsato 25 jaar: Is Meer Dan Ik Alleen, Moordvrouw, Nick & Simon, The Dream, Over Mijn Lijk, Proefkonijnen, RTL Late Night, Smeris en SynDROOM staan op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015

Op de selectielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015 staan 40 programma’s, de eerste 20 programma’s zijn nu bekend, die zijn gekozen door het publiek. De overige 20 programma’s worden geselecteerd door de redactie van tv-gids Televizier, de organisator van de verkiezing.

De Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2015 start op woensdagavond 26 augustus op Televizier.nl. Vanaf dan kan iedereen op zijn favoriet stemmen voor de Gouden Televizier-Ring, Televizier-Ster Man en Vrouw, Gouden Stuiver en de Televizier Aanstormend Talent Award.

De Gouden Televizier-Ring, Televizier-Ster Man en Vrouw, Gouden Stuiver en de Televizier Aanstormend Talent Award worden tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala op donderdag 15 oktober uitgereikt in Koninklijk Theater Carré. AVROTROS zendt het Gala live uit op NPO 1.