Bekendmaking favoriete Jack van Gelder-fragment in speciale radio-uitzending

Bekendmaking favoriete Jack van Gelder-fragment in speciale radio-uitzending

Geschreven door Pieter Jongsma

Wordt het zo'n dag of wordt het toch Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp? Vrijdag 4 september maken Jurgen van den Berg en Giel Beelen bekend welk Jack van Gelder-fragment door duizenden NPO Radio 1-luisteraars is verkozen tot het meest memorabele radiomoment uit zijn veertigjarige publieke loopbaan.

Van 13.00 tot 14.00 uur staat NPO Radio 1 geheel in het teken van Jack van Gelder. Naast het Van Gelder-fragment komen verschillende bekende sportliefhebbers langs in de studio. Johan Derksen, Kees Jansma en Ben de Graaf kijken terug op de betekenis van Jack van Gelder voor de voetbalverslaggeving. Oud-internationals als Frank de Boer vertellen over hoe ze het werk van Van Gelder hebben ervaren. Jack van Gelder schuift zelf ook aan en blikt terug op zijn loopbaan bij de radio.

Van Gelder groeide de afgelopen jaren uit tot een begrip op NPO Radio 1. Zijn bevlogen verslagen van hoogte- en dieptepunten van het Nederlands Elftal leverden radiomomenten die ook door televisiekijkers enorm werden gewaardeerd. Van Gelder becommentarieert op zondag 6 september voor de laatste keer op NPO Radio 1 een voetbalwedstrijd van Oranje: de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije.

Er kan nog steeds gestemd worden op radiofragmenten van Jack van Gelder op: stemmen.radio1.nl.