Opium Radio op het Nederlands Theatergala

Opium Radio op het Nederlands Theatergala

Geschreven door Pieter Jongsma

Opium Radio maakt 13 september een éénmalige overstap naar NPO Radio 1. Aanstaande zondag zendt Opium Radio live uit tijdens het Theatergala.

In de Amsterdamse Stadsschouwburg worden de belangrijkste Toneelprijzen – de Theo d'Or, de Louis d'Or, de Colombina en de Arlecchino uitgereikt. De presentator is Hans Smit.

Hans Smit peilt tijdens de live-uitzending de reacties van de winnaars en bespreekt de hoogtepunten van het afgelopen seizoen met theaterrecensent Annette Embrechts.

Voor de Louis d'Or zijn genomineerd: Ramsey Nasr voor zijn rol in de voorstelling 'The Fountainhead', Jacob Derwig voor zijn rol in 'Angels in America', Hajo Bruins voor zijn rol in 'Welkom in de familie', Guy Clemens voor zijn rol in 'Kunsthart' en Victor Löw voor zijn rol in 'De verleiders: Door de bank genomen'.

Voor de Theo d'Or zijn genomineerd: Halina Reijn en Chris Nietvelt beiden voor hun rol in 'Maria Stuart', Marieke Heebink voor haar rol in 'Medea' en Maria Kraakman voor haar rol in 'Angels in America'.

Naast de Louis d'Or en de Theo d'Or worden ook de Arlecchino en de Colombina uitgereikt, voor de meest indrukwekkende mannelijke en vrouwelijke bijdragende rollen. Verder worden ook de Regieprijs en de Prosceniumprijs bekend gemaakt.

Opium Radio is zondagavond ook live te volgen via de webcast op NPORadio1.nl

Opium Radio, zondag 13 september tussen 21.00 en 22.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 1