Anouk en Sanne Hans zetten de boel op scherp in nieuw seizoen 'The voice of Holland'

Anouk en Sanne Hans zetten de boel op scherp in nieuw seizoen 'The voice of Holland'

Geschreven door Pieter Jongsma

De talentscouts zijn door het land getrokken en zangtalenten hebben zich weer massaal aangemeld voor ’s lands meest succesvolle talentshow ‘The voice of Holland’. Vanaf vrijdag 25 september barst bij RTL 4 het auditiegeweld weer los en wordt de kijker verrast met de komst van twee nieuwe coaches.

Naast de vertrouwde en ervaren gezichten van Marco Borsato en Ali B pronken er dit seizoen twee bijzondere namen op ‘The Voice’-stoelen: Anouk en Sanne Hans (Miss Montreal).

Twee vakvrouwen die een groot voorbeeld zijn voor vele muzikanten en zangers. Ze zijn zeer succesvol en hebben beiden een eigen stijl en karakter, waarmee zij een nieuwe dimensie aan het programma geven en de boel flink op scherp zetten. Wendy van Dijk en Martijn Krabbé presenteren en begeleiden de soms nerveuse vocalisten naar het podium en RedRoom-presentator Jamai Loman voegt zich bij het team vanaf de liveshows.

Naast twee nieuwe coaches is er dit seizoen ook een nieuwe ronde aan het programma toegevoegd. Het programma start met vijf zenuwslopende ‘Blind Auditions’, waarin de talenten, die maanden lang naar dit moment hebben toegeleefd, in anderhalve minuut moeten laten horen wat ze in huis hebben en uiteindelijk hopen dat in ieder geval één van de coaches omdraait. Na de ‘Blind Auditions’ volgen drie ‘The Battle’-uitzendingen, waar de talenten tijdens een muzikaal duel hun slag moeten slaan vanaf een gloednieuwe locatie: SugarCity. Dan breekt het moment aan van een nieuwe ronde: ‘The Knockouts’. In deze ronde is het erop of eronder voor de overgebleven talenten. Het aantal talenten wordt gehalveerd en de coach gaat in deze fase bepalen wie hij of zij mee neemt naar de liveshows. Door deze nieuwe ronde, die uit twee afleveringen bestaat, gaat elke coach met minder talenten dan voorheen naar de liveshows. Hierdoor krijgen de talenten meer tijd om zich samen met hun coach te ontwikkelen en krijgen zij meer ruimte om te bepalen welke kant zij op willen en waar hun kracht ligt.

Dat deelname aan ‘The voice of Holland’ zeer succesvol kan aflopen bewijzen onder andere O’G3NE, Julia van der Toorn, Sandra van Nieuwland, Sharon Doorson, Niels Geuzenbroek en Emmaly Brown. Ook in het zesde seizoen van de talentshow, dat wordt geproduceerd door Talpa, komt er weer veel bijzonder en uniek talent voorbij en wordt het spel der coaches op het scherpst van de snede gespeeld.

wekelijks, vanaf vrijdag 25 september, tussen 20.30 en 22.30 uur bij RTL 4.
Bekijk The voice of Holland op TVblik.nl/the-voice-of-holland