Penoza terug voor vierde seizoen

Penoza terug voor vierde seizoen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Vanavond start op NPO 3 de dramaserie Penoza IV. De cast van Penoza IV bestaat onder andere uit Monic Hendrickx, Loek Peters, Gijs Naber, Raymond Thiry, Eric Corton, Sigrid ten Napel, Marcel Musters en Peter Blok.

Dit seizoen spelen tevens Barry Atsma en Jacob Derwig mee.
Carmen heeft, nadat ze is neergeschoten, lange tijd in coma gelegen. Haar herstel gaat langzaam maar gestaag.

Ze heeft last van black-outs en haar hand wil niet goed functioneren. Na haar revalidatie wordt ze overgebracht naar de gevangenis, in afwachting van haar proces dat het OM voorbereidt. In de gevangenis krijgt ze bezoek van Justine de Heer, officier van justitie, die niets liever wil dan Carmen voorgoed achter de tralies zien. Maar er woedt een bende oorlog in de stad, waar de Mexicanen bij betrokken zijn. Carmen kent die Mexicanen en Justine vraagt haar te infiltreren. Maar Carmen weigert.

Aan het thuisfront heeft intussen iedereen de draad weer opgepakt. Natalie en Storm zijn samen een hip restaurant begonnen. Lucien studeert communicatiewetenschappen en valt opvallend goed bij de meisjes. John zorgt voor zijn zoon Koen en natuurlijk ook voor Boris, waar het niet zo goed mee gaat. Hij blowt veel en zoekt fanatiek naar de dader van de aanslag op zijn moeder. John heeft weinig grip meer op hem en maakt zich zorgen.
Voor het scenario van Penoza IV is Oscar van Woensel aangetrokken als hoofdschrijver. Onder zijn eindredactie schreven ook Chris Westendorp (afl. 2 en 9), Willem Bosch (afl. 3 en 8), Bastiaan Kroeger (afl. 4 en 7) en Willem Helwig (afl. 5) mee aan de serie. Diederik van Rooyen heeft deze reeks (deels) geregisseerd i.s.m. Shariff Korver. Penoza wordt geproduceerd door NL Film.

Dit jaar is Penoza niet alleen op TV, maar kunnen fans/kijkers de personages ook volgen via de Penoza-app en website. Door de app te downloaden sluit je je aan bij het netwerk en speel je door middel van opdrachten exclusief materiaal vrij. Hiermee loop je als echte fan voor op de rest van de kijkers. Ook via de website kun je je helemaal onderdompelen in deze spannende onderwereld.
Penoza IV, vanaf zondag 13 september, 20.25 uur, NPO 3.

Bekijk Penoza op TVblik.nl/penoza