Definitief vijfde seizoen voor misdaadserie Penoza

Definitief vijfde seizoen voor misdaadserie Penoza

Geschreven door Daniël Schalk

Er komt definitief een vijfde seizoen van de misdaadserie Penoza. “Yes! De kogel is door de kerk. Penoza V is een feit”, laat KRO-NCRV maandag op Twitter weten. Het nieuwe seizoen van de spannende misdaadserie zal in september 2017 worden uitgezonden op NPO 3.

Acteur Hajo Bruins, die in de serie rechercheur Jim Leeflang speelt, verklapte eerder al dat er een vijfde seizoen zou komen. “We doen nog één seizoen en dan is het helemaal klaar”, zei hij onlangs in een interview. Volgens de acteur worden alle verhaallijnen in het vijfde seizoen afgerond.

De reden van het stoppen van de serie is dat regisseur Diederik van Rooijen in Hollywood ‘echt andere dingen’ gaat doen. “Hij heeft in Amerika zijn toekomst, wat natuurlijk fantastisch voor hem is. Hij wil nog vier maanden terugkomen voor Penoza, maar dat is het”, zei Bruins in Privé.

Het eerste seizoen van de misdaadserie, met actrice Monic Hendrickx in de hoofdrol, was september 2010 te zien. Het eerste seizoen trok gemiddeld 621.000 kijkers. De kijkcijfers bleven maar stijgen. Het tweede, derde en vierde seizoen trokken gemiddeld 840.000, 948.000 en 980.000 kijkers.

Bekijk Penoza op TVblik.nl/penoza