RTL Z doet uitgebreid verslag van Prinsjesdag

RTL Z doet uitgebreid verslag van Prinsjesdag

Geschreven door Daniël Schalk

24-uurszender RTL Z staat vandaag de hele dag in het teken van Prinsjesdag. De nieuwe 24-uurszender begint om 09:20 uur met een politiek panel met Frits Huffnagel en Jack de Vries. Het panel gaat in op de vraag waarom het de regering altijd lukt om met een feestbegroting te komen.

Om 11:20 uur is op RTL Z een live-uitzending te zien met het economen-panel Mathijs Bouman, Marieke Blom en Maarten Schinkel. Het economen-panel van de 24-uurszender van RTL gaat in op de vragen of er wel genoeg geld is zonder de gasbaten en of uitdelen dus wel zo verstandig is.

In de middag zal politiek verslaggever Frits Wester om 13:30 uur zijn visie geven op de Troonrede. Tussen 14:45 uur en 16:45 uur komt RTLZ met een live-verslag van het aanbieden van de begroting aan de Tweede Kamer. Ook spreekt RTL Z Mark Rutte, Jeroen Dijsselbloem en Lodewijk Asscher.

Ook de avondprogrammering van RTL Z staat in het teken van de rijksbegroting. Om 18:00 uur spitten Mathijs Bouwman en RTL Z-redacteur Carien ten Have de begroting door in het dagelijkse RTL Z-programma Z Today. Zij zetten precies op een rij waar het geld naar toegaat het komende jaar.

Na de Z Doc Ik Ga Een Eigen Bank Beginnen over ondernemer David Fishwick is minister Kamp van Economische Zaken te gast in Van Liempt Live, de dagelijkse talkshow van RTL Z. Ook politiek verslaggever Frits Wester zal aanschuiven bij Paul van Liempt om over Prinsjesdag te praten.

Na Van Liempt Live om 22:30 uur schuift EY-belastingexpert Ingrid Allemekinders aan in het personal finance-programma Money Talks. Samen met presentatrice Elianne Kuepers en vaste gast Nyenrode-professor Jaap Koelewijn bekijkt zij wat de begroting voor de portemonnee van het volk betekent.