'GTST' viert 25-jarig jubileum met dubbele aflevering in Ierland

'GTST' viert 25-jarig jubileum met dubbele aflevering in Ierland

Geschreven door Pieter Jongsma

Eindelijk is het zover! ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ bestaat een kwart eeuw. Al 25 jaar het doordeweekse vaste anker voor meer dan een miljoen mensen.

Een bijzondere mijlpaal in de Nederlandse tv-geschiedenis dat zowel op het scherm als daar buiten groots gevierd wordt.

Op donderdag 1 oktober zendt RTL 4 een dubbellange aflevering uit van de soap der soaps ter ere van dit jubileum. De scènes van deze speciale aflevering spelen zich deze keer af in het prachtige decor van Ierland, waarin alle verhaallijnen tot een dramatisch hoogtepunt komen. Maar voordat die spannende extra lange aflevering van start gaat, trakteert RTL 4 de kijker eerst nog op een bijzondere verrassing.

Sprookje ten einde
Wiet reist met haar nieuwe geliefde, de excentrieke van adel afkomstige Zeger, af naar het ruige Ierland. Daar stelt hij haar op de proef en laat dan pas echt zijn ware gezicht zien. Wiet komt in een benarde en levensgevaarlijke situatie terecht en het sprookje komt uiteindelijk ten einde als er een leven valt te betreuren. Met Laura gaat het alles behalve goed. Volkomen uitgeput valt ze in zwijm en ziet ze haar leven aan zich voorbij flitsen. Jef, Janine en Linda zijn hier getuige van en raken in volledig shock.

Thijs laat zich weer eens van zijn meest harteloze kant zien. Als hem om hulp en informatie wordt gevraagd bij de nasleep van een aanrijding, houdt hij zijn kaken stijf op elkaar. En waar is Anna toch? Zij lijkt van de aardboden verdwenen, totdat Sjors een aanknopingspunt vindt en hulptroepen inschakelt.

De extra lange aflevering, waarvan de meesten scènes zich afspelen op rotsformaties en basalten kliffen in het noordoosten van Ierland, loopt niet voor iedereen goed af. Maar wie er uiteindelijk het loodje legt, er met kleerscheuren en verwondingen vanaf komt en voor wie zijn of haar leven voorgoed veranderd, is te zien op donderdag 1 oktober bij RTL 4.

Bijzondere documentaire
Aansluitend is de documentaire ‘Antonie Kamerling’ van de veel geprezen Coen Verbraak te zien. Hierin interviewt hij onder anderen Isa Hoes, Albert Verlinde, Beau van Erven Dorens, Job Gosschalk, zijn broer Kris en zijn zus Liesbeth.

Uitzending dubbele aflevering ‘GTST’: donderdag 1 oktober tussen 20:00 uur en 21:25 uur bij RTL 4.
Uitzending documentaire ‘Antonie Kamerling’: donderdag 1 okt van 21.25 uur tot 22.30 uur bij RTL 4.