Vanavond op tv: GTST viert 30-jarig bestaan met hereniging Robert en Laura
Bron: YouTube

Vanavond op tv: GTST viert 30-jarig bestaan met hereniging Robert en Laura

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is vandaag precies dertig jaar geleden dat Goede Tijden Slechte Tijden voor het eerst op tv verscheen. Een mijlpaal om even bij stil te staan. De makers van GTST hebben voor de speciale gelegenheid Robert Alberts (Wilbert Gieske) teruggehaald naar Meerdijk. Samen met Laura (Jette van der Meij) halen zij dierbare herinneringen op.

De twee waren jarenlang getrouwd. Het allereerste seizoen stond volledig in het teken van het leven van de familie Alberts. Allereerst verloren ze hun dochtertje, Lotje. Jaren later verloren ze hun zoon, Arnie (Reinout Oerlemans). Het heeft lang geduurd voordat ze erachter kwamen wat er met hun zoon is gebeurd. 

Voor Janine (Caroline de Bruijn) is het allesbehalve feest. Momenteel leeft zij tussen hoop en vrees voor haar grote liefde Ludo (Erik de Vogel). Pasgeleden sloeg hij overboord na een woordenwisseling met zijn kleinzoon Valentijn (Vincent Visser). Nog altijd is er geen spoor van Ludo. Is het dan echt het einde voor Ludo in Meerdijk?

Gelukkig heeft Janine steun aan goede vrienden Linda (Babette van Veen) en Anton (Joep Sertons). Het is voor Anton ook zwaar om zijn beste vriend te moeten missen. Iedereen in Meerdijk is er mee bezig. Zolang er geen lichaam is gevonden is er nog hoop. Zal Ludo nog veilig terugkeren naar zijn familie? Het zijn bijzonder spannende momenten voor de familie Sanders. 

Na dertig jaar is GTST nog altijd een vaste waarde voor RTL4, maar niet meer iedere werkdag. De vrijdagaflevering is aan het begin de coronacrisis geschrapt. Na de zomerstop bleef GTST uit vier afleveringen per week bestaan. De kijker is er inmiddels wel aan gewend. Op de vrijdagavond zendt RTL4 om 20:00 uur nu groot amusement uit. 

De jubileumaflevering van GTST is vanavond om 20:00 uur te zien bij RTL4.