Blue Circle neemt tv-bedrijf Ewout Genemans over

Blue Circle neemt tv-bedrijf Ewout Genemans over

Geschreven door Daniël Schalk

Het moederbedrijf van tv-producent Blue Circle neemt per 1 oktober het tv-bedrijf No Pictures Please van presentator en producent Ewout Genemans over. FremantleMedia Netherlands heeft een meerderheidsbelang genomen in het tv-bedrijf, dat heeft het bedrijf donderdag bekend gemaakt.

No Pictures Please is bekend van programma’s als Ik heb het nog nooit gedaan, Passie in de polder en Fans! Blue Circle, bekend van programma’s RTL Late Night en Boer zoekt Vrouw, wil met de overname haar positie in het medialandschap versterken en groeien op het digitale vlak.

“Door de samenwerking met Blue Circle kan No Pictures Please haar verdere groeiambities vormgeven. Ook het gezamenlijk optrekken in digitale activiteiten is voor ons een volgende stap. Ik kijk dan ook vol enthousiasme uit naar de toekomst”, aldus de oprichter, Ewout Genemans.

Georgette Schlick, CEO van Blue Circle en oud CEO van SBS Broadcasting, kijkt enorm uit naar de samenwerking. “No Pictures Please staat bekend om haar spraakmakende formats. Ewout Genemans belicht met de door zijn bedrijf ontwikkelde en geproduceerde programma’s op het eerste gezicht alledaagse onderwerpen die uiteindelijk toch niet zo gewoon zijn”, zegt Schlick.

No Pictures Please blijft zelfstandig bestaan en Ewout Genemans blijft algemeen directeur van het tv-bedrijf. Het bedrijf zal vanaf 1 oktober wel verhuizen van hun huidige vestiging op het Melkpad in Hilversum naar de ’s-Gravelandseweg in Hilversum, hetzelfde adres als productiebedrijf Blue Circle.