Spannende moordzaken in Bureau Raampoort met Thomas Acda en Tim Haars

Spannende moordzaken in Bureau Raampoort met Thomas Acda en Tim Haars

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Na de succesvolle miniserie eind vorig jaar, start maandag een volledig nieuw seizoen van de politieserie Bureau Raampoort met in de hoofdrollen Thomas Acda als Peter van Opperdoes en Tim Haars als Jacob Holm. Bureau Raampoort is vanaf 5 oktober om 21.30 uur te zien op SBS6.

Bureau Raampoort speelt zich af op het gelijknamige politiebureau in de Amsterdamse Jordaan, waar de serie ook wordt opgenomen.

Peter van Opperdoes pakt na een jaar afwezigheid door het overlijden van zijn vrouw zijn werk weer op bij het politiebureau. Hoewel de samenwerking met Jacob Holm, die hem vervangen heeft, aanvankelijk stroef verloopt, moeten de twee toch door een deur kunnen. Met de Amsterdamse onderwereld als gemeenschappelijke vijand, hun liefde voor het vak en hun donkere gevoel voor humor, zijn de twee al snel aan elkaar gewaagd.

Bureau Raampoort wordt geschreven door scenarioschrijver en rechercheur Simon de Waal, die onlangs ook het eerste boek in de reeks Bureau Raampoort uitbracht, in samenwerking met Thomas van der Ree en Lineke van den Boezem. Naast de vaste cast waarin ook Eric van Sauers, Tamara Brinkman, Henk Poort en Ricky Koole spelen, hebben onder anderen Leontine Borsato, Pierre Bokma en Bram van der Vlugt een gastrol in dit seizoen.

In de eerste aflevering wordt langs het water van het IJ het stoffelijk overschot van een doodgeschoten man gevonden. Het is onduidelijk of het lijk er ligt als boodschap naar rivaliserende criminelen, of dat de daders moesten vluchten voordat ze het konden lozen. Als Van Opperdoes en Holm later ook een lijk in de kofferbak van de auto van de vermoorde man vinden, wordt het raadsel nog groter. Een oude zaak van Van Opperdoes zou een oplossing kunnen bieden.

Alle afleveringen van het nieuwe seizoen van Bureau Raampoort zijn vanaf de start op maandag 5 oktober gratis te zien op het online videoplatform KIJK. Het is voor het eerst dat SBS6 het complete seizoen van een serie vooraf aanbiedt op haar online videoplatform.

Bureau Raampoort
Vanaf 5 oktober om 21.30 uur op SBS6

Bekijk Bureau Raampoort op TVblik.nl/bureau-raampoort