Nederlandse tv-zenders geïnteresseerd in Endemol’s Hunted

Nederlandse tv-zenders geïnteresseerd in Endemol’s Hunted

Geschreven door Daniël Schalk

Diverse partijen in Nederland hebben interesse in het nieuwe Britse televisieformat Hunted van Endemol Shine Group, dat vertelt Laurens Drillich van Endemol Shine Nederland. Hunted is in Engeland al een groot succes en het Amerikaanse CBS heeft de rechten voor het programma gekocht.

In het nieuwe televisieprogramma slaan veertien mensen 28 dagen vrijwillig op de vlucht. Ze moeten, binnen de landsgrenzen, uit handen zien te blijven van een team van speurneuzen, dat bestaat uit (ex-)politiemensen, hackers en andere ‘zoekspecialisten’ die hun achterna zitten.

“Daarvoor krijgen zij toegang tot tal van hulpmiddelen. Denk aan gegevens van telefoonaanbieders, beveiligingscamera's en banken”, aldus Drillich. “Uiteraard geven de deelnemers daar hun toestemming voor, net als dat we ook met allerlei instanties in gesprek gaan om zoveel mogelijk gegevens boven water te krijgen.”

Endemol Shine Group doet dit expres, omdat zij niet willen dat de kandidaten in de problemen komen door het programma. “Het is natuurlijk niet de bedoeling dat mensen in het programma de wet overtreden”, vervolgt de CEO van Endemol Shine Nederland Mediagroep.

Drillich verwacht dat een Nederlandse variant wel op een andere schaal gemaakt zal worden dan in Engeland, omdat Nederland een veel kleiner land is. “In Engeland hebben ze bijna dertig mensen die op de kandidaten jagen; ik verwacht dat dit er in Nederland minder zijn.”

Volgens hem sluit het nieuwe televisieformat Hunted goed aan bij deze tijd waarin de privacy van mensen een punt is waar de laatste tijd veel over wordt gediscussieerd. “Wij dagen mensen uit om dat 28 dagen vol te houden. En dat levert bovenal spannende televisie op!”, aldus Laurens Drillich.

Hoewel Hunted een afvalrace is krijgt de winnaar van het programma geen prijs. “Het gaat om de eer”, sluit Drilich af. Het is niet bekend welke partijen in Nederland interesse hebben in het nieuwe Britse televisieformat Hunted. De Publieke Omroep lijkt door hun bezuinigingen uitgesloten.