Vooruitblik Hunted VIPS: BN'ers geven vaak snel op en zijn minder voorbereid
Bron: AVROTROS

Vooruitblik Hunted VIPS: BN'ers geven vaak snel op en zijn minder voorbereid

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Eén week voor de start van Hunted VIPS blikt columnist John alvast vooruit.

Bekende Nederlanders zijn een steeds vaker terugkerend fenomeen geworden in Nederlandse tv-programma’s. Iets wat in mijn ogen niet altijd even goed werkt. Als fervent Expeditie Robinson-fan heb ik al eerder de nodige kritiek geuit op de deelnemende BN'ers. Ze geven vaak snel op, zijn minder gemotiveerd en minder voorbereid.

Dit was ook mijn eerste zorg wat betreft de deelname van BN'ers in Hunted VIPS. Hoe enthousiast of fanatiek zijn ze? Hebben ze zichzelf voorbereid? Zullen ze volhouden tot het eind of geven sommige ook hier snel op? Ik zie ook mogelijkheden. Het vinden van een overnachtingsplek bij onbekenden zal misschien wel gemakkelijker zijn. Een hoop mensen zullen het toch wel leuk vinden dat een  BN'er bij hun overnacht. Maar de keerzijde is dat je als onbekende Nederlander misschien minder opvalt dan een bekende Nederlander dus mogelijk vinden de Hunters sneller je spoor. 

Maar ook hier staat en valt het programma met de kandidaten. En in dit geval zijn het er acht BN'ers die samen vier koppels vormen:

Het eerste koppel en het koppel dat in mijn ogen tot nu toe het meest gepromoot wordt zijn Dennis Weening en Klaas van der Eerden. Deze twee hebben beiden een imposante carrière op de Nederlandse televisie opgebouwd. Dit is het koppel waar ik het meeste naar uitkijk. Klaas is volgens de programmamakers een fan van het eerste uur en hij heeft al heel veel ideeën over wat ze wel en niet moeten doen. Ik verwacht veel humor en positivisme van dit koppel ook als ze het zwaar krijgen. Maar ik ben erg benieuwd of ze steeds op een lijn blijven zitten, met name als het zwaar wordt. 

Het tweede koppel wordt gevormd door de dames Birgit Schuurman en Kim Feenstra. Birgit geeft aan dat ze zich goed hebben voorbereid. De dames nemen zeker niet hun eigen telefoon mee en zullen veel hulp van omstanders vragen en met hun charme en vriendelijkheid proberen steeds nieuwe helpers te vinden. Ik verwacht dat dit de dames zeker gaat lukken. Birgit heeft in het programma ‘Kroongetuige’ al aangetoond een gezond verstand te hebben. Kim heeft in het verleden met justitie te maken gehad. Ik verwacht dat ze zeker uit handen van de Hunters wil blijven.

Het derde koppel wordt gevormd door Fajah Lourens en haar dochter Irem. Irem is nog geen BN-er maar zal nu toch ervaren wat dit is. Over het programma en de deelnemers zal veel op social media verschijnen. Goed en slecht dus dit wordt achteraf mogelijk voor haar een nieuwe ervaring. In hun moeder-dochter relatie kan hun kracht schuilen, zeker als ze elkaar goed aanvoelen en kennen. Maar in deze relatie schuilt ook hun valkuil. Moeder en dochter zijn nu toch meer gelijke partners in deze jacht op hun en als Fajah te veel wil beslissen kan dit ook problemen opleveren. Ze hebben zich echter niet voorbereid en zien wel hoe het loopt. Ik verwacht dat deze dames voortijdig gepakt zullen worden

Het laatste koppel, de acteurs Bilal Wahib en Oussama Ahamoud willen vooral hun grote netwerk inzetten. Dit netwerk loopt van de Waddeneilanden tot Maastricht. In Hunted is al vaker gebleken dat de Hunters een netwerk vaak snel in kaart weten te brengen en daardoor vaak kandidaten snel opgespoord werden. Zeker het contact leggen met dit netwerk kan de Hunters veel kansen opleveren. Ik verwacht dat Bilal en Oussama in het begin vele voordeel zullen hebben van dit netwerk maar uiteindelijk toch tegen de lamp lopen.

Vier heel verschillende koppels gaan dus de strijd aan met de Hunters. Hunters die tot nu toe elk seizoen de meeste, maar nooit alle kandidaten hebben gepakt. Ik kijk ontzettend uit naar deze serie van Hunted en ben benieuwd of dit uiteindelijk zal leiden tot twee series Hunted naast elkaar, een met gewone Nederlanders en een met vips of een gemengde variant of dat de normale versie zal verdwijnen ten koste van een permanente VIP-versie?

Hunted VIPS is vanaf volgende week, 25 januari, om 20:25 uur te zien op NPO 3.