Sven Kockelmann nieuwe presentator Stand.nl

Sven Kockelmann nieuwe presentator Stand.nl

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Sven Kockelmann wordt vanaf januari 2016 de nieuwe presentator van het KRO-NCRV radioprogramma Stand.nl op NPO Radio 1. Stand.nl is in het nieuwe jaar iedere werkdag te beluisteren tussen 11.00 en 11.30 uur als onderdeel van het programma De Ochtend.

Stand.nl is al vijftien jaar een vaste waarde op NPO Radio 1 en won in 2003 de Marconi Award voor het beste informatieve radioprogramma. Het publiek kan iedere dag stemmen op een stelling bij het nieuws van de dag. In de uitzending wordt een beleidsmaker scherp ondervraagd en krijgen luisteraars de kans om hun mening te geven.

Sven Kockelmann zegt erg veel zin te hebben in de presentatie van Stand.nl: "Ik kijk er naar uit om naast mijn tv-werk weer een radio-programma te presenteren. In Stand.nl is het spannend om met de luisteraars in gesprek te gaan. Ik vind het belangrijk om sentimenten, die in deze tijd snel de boventoon voeren, te toetsen aan de feiten".
Vanaf 4 januari 2016 verandert de programmering en de presentatie op NPO Radio 1. KRO-NCRV-presentator Jurgen van den Berg vertrekt naar de NOS voor het Radio 1-journaal. Ghislaine Plag blijft de presentatrice van De Ochtend, dat vanaf 4 januari tussen 9.30 uur en 12.00 te beluisteren is.
Sven Kockelmann werkte eerder voor Radio 1 als presentator van o.a. het programma Goedemorgen Nederland. Hij blijft naast zijn werk voor Stand.nl werkzaam voor tv-programma's alsOog in Oog, Brandpunt en Brandpunt Reporter.