Wolter Kroes maakt nieuwe versie van Viva Hollandia

Wolter Kroes maakt nieuwe versie van Viva Hollandia

Geschreven door Daniël Schalk

Wolter Kroes heeft samen met de luisteraars van Evers Staat Op op Radio 538 een nieuwe versie geschreven van zijn voetbalhit Viva Hollandia. De luisteraars van 538, de makers van Evers Staat Op en de broertjes Frank en Ronald de Boer hielpen Wolter met de nieuwe versie van Viva Hollandia.

In de nieuwe versie zingt Wolter over het mislopen van de plaatsing van Oranje voor het EK 2016 in Frankrijk. In het nummer zingt Wolter over de ‘blinde coach’ van het Nederlands Elftal en over de eigendoelpunt van Robin van Persie. “Het is over met Hollandia”, komt vaak voor in het lied.

Het team van Evers Staat Op benaderde Wolter Kroes maandagochtend om een nieuwe versie van Viva Hollandia te maken, voor als Nederland zich niet zou plaatsen. Het ergste gebeurde, Nederland is voor het eerst sinds 30 jaar niet geplaatst op het EK, en daarom ging Wolter de studio in.

Niet alleen Evers Staat Op besloot een lied te maken, ook het team van de 100% NL-ochtendshow Goeiemorgen Lex kwam met het idee om een ‘troostlied’ te maken. Samen met zanger Jake Reese (Jaap Reesema) nam Lex Gaarthuis het officiële EK Troostlied Nie Janke (Da Help Nie) op.

Bekijk hieronder de nieuwe versie van Viva Hollandia: