Big Brother: Wolter Kroes in het huis en een Fan Room
Bron: RTL / Wesley de Wit

Big Brother: Wolter Kroes in het huis en een Fan Room

Geschreven door Luc van der Velde

Elke zaterdag blikt Luc terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

De liveshow is in aantocht en dat kan maar een ding betekenen, tijd voor de samenvatting van week 7! Wat is er deze week allemaal gebeurd in het huis? De kijker, of hoe dat Big Brother en de bewoners het graag noemen, de fans kwamen aan bod. Zo was er een heuse Fan Room, hoorden de bewoners stemmen in het huis en werden alle meubels vervangen door kartonnen meubels. Ook kwam er een bekende artiest langs in het huis! Ik praat je weer graag bij! Dit was week 7:

You’ve got fans week

Chayron kreeg vorige week de minste stemmen en moest daardoor het Big Brother huis verlaten. Bij bepaalde bewoners liepen de emoties hierdoor hoog op, zoals bij Ali en Jason. Veel tijd om te treuren was er niet. De bewoners hoorden ineens een stem door het huis klinken, dit bleek de zus van Chiara te zijn. Niet veel later klonken meerdere stemmen door het huis. Dit waren stemmen van familie en vrienden van de bewoners. Big Brother kondigde aan dat het volgende thema, You’ve tot fans week zou zijn. Hierna werden de bewoners naar de Game Room geroepen alwaar ze, na 44 dagen in het huis, elkaar goed zouden moeten kunnen beoordelen. Dit doormiddel van 4 vragen.

Bij elke vraag moesten ze gezamenlijk beslissen wie er met kop en schouders bovenuit stak. Op de vraag: ‘Wie is de meest tactische speler?’, kwamen ze al gauw op Michelangelo. Op de vraag: ‘Wie is het meest te vertrouwen?’, werd Jason al snel aangewezen. De vraag: ‘Wie ligt het beste in de groep?’, wezen ze Bart aan en op de vraag wie het meest zichzelf is werd Ali aangewezen. Deze vragen waren ook aan de fans gesteld. Als de antwoorden overeen kwamen konden de bewoners 5 coins per vraag, per persoon verdienen. De twee vragen wie het meest te vertrouwen is en de meest tactische speler is, hadden de bewoners goed geraden. Op wie het beste in de groep lag, werd niet Bart gekozen door de fans, maar Charlotte. De fans vonden ook dat Jason meer zichzelf is in plaats van Ali. Met deze ranking vergelijking hebben de bewoners 10 coins per persoon verdiend.

Kamerruil

De bewoners stonden op het punt om naar bed te gaan, maar Big Brother was nog niet klaar met de bewoners die avond. Iedereen werd naar de Woonkamer geroepen, alwaar Big Brother de bewoners aansprak dat hij sterk de indruk kreeg dat het spel kamer tegen kamer was, terwijl hij vanaf het begin aangegeven had dat je dit seizoen het spel alleen speelt. Daarom heeft Big Brother aan de fans gevraagd wie in welke kamer moet slapen en dat diezelfde nacht nog gewisseld moet worden. In de rode kamer slapen nu vier bewoners: Charlotte, Lindsey, Ali en Jason, de overige zes bewoners in de blauwe slaapkamer. Bij het ontwaken de volgende ochtend klonk er weer een stem uit de luidsprekers. Elke ochtends zou iemand gewekt worden door een audioboodschap van zijn of haar geliefde.

Toegang tot de Fan Room

De bewoners werden naar de Game Room geroepen, alwaar ze coins konden verdienen, maar misschien nog wel belangrijker, een toegangs ticket voor de Fan Room. In de Game Room stond een ronde tafel met zitplaatsen die genummerd waren van 1 t/m 10. Dit bepaalde de volgorde van het spel. Iedere bewoner had een stapel van 6 kaarten en een budget van 3 coins. De kaarten bevatten symbolen die het spel kunnen beïnvloeden, bijvoorbeeld het winnen of verliezen van coins, van plaats wisselen, het spel verlaten en de hoofdprijs het toegangs ticket voor de Fan Room. De bewoners hadden twee keer een verzamel ronde en daarna volgden de bied fases. Iedere bewoner moest een kaart kiezen van hun stapel en een voor een oplezen.

Zo had Jolien een wissel kaart en wisselde van plaats met Ali. Chiara had de kaart waarmee ze 2 coins extra kreeg. Charlotte had de kaart dat ze iemand mocht aanwijzen die het spel moest verlaten, dit werd las. De volgende ronde had Bart deze kaart en wees Charlotte aan om het spel te verlaten. Hij maakte deze keuze, omdat Charlotte al eerder berichten en kaarten had gelezen van fans, maar naar mijn mening had hij dan ook Jason, Jolien of Lindsey kunnen aanwijzen. In de bied fase mochten de bewoners op elkaars kaart gaan bieden.

Iedere bewoner moest een kaart van bovenaan de stapel pakken en of de waarheid vertellen of bluffen over wat er op de kaart stond. Michelangelo had bijvoorbeeld de Game Over kaart waarbij je ook al je coins zou verliezen. Chiara dacht dat hij loog en bood 1 coin voor die kaart, waarmee Chiara al haar coins kwijtraakte en het spel moest verlaten. Zo ging het spel nog even door en tot slot had Jolien op het eind de ticket in handen voor de Fan Room die ze later in de Dagboekkamer op mocht komen halen.

De Fan Room

Jolien werd opgeroepen om naar de Fan Room te komen. Daar aangekomen hingen er allemaal kaarten van fans, maar stonden er ook allemaal tweets, zowel negatief als positief over de bewoners op een scherm. Ook waren er drie knoppen aanwezig, een voor een brief te laten printen, de andere knop was voor een videoboodschap en de derde knop voor een audioboodschap. Echter mocht ze maar twee van de drie knoppen indrukken. Jolien ging voor de eerste knop en een brief werd geprint. Ook koos ze voor de videoboodschap van een fan. Verder kon ze ook twee rankings van de eerder genoemde vier vragen bekijken, maar niet helemaal.

Deze rankings waren maar half ingevuld. Verder schrok ze best van de tweets, omdat in een tweet stond dat ze Charlotte achterbaks had genoemd en dat ze ook veel aan het roddelen is met Chiara. Dat ze Charlotte achterbaks genoemd heeft kan ze zich niet meer herinneren, maar ze heeft deze uitspraak later deze week besproken met Charlotte en uitgelegd waarom ze zoiets gezegd zou hebben. Big Brother vertelde Jolien dat ze zoveel mogelijk moest onthouden, want aan het einde van de week zou ze terug naar de Fan Room komen voor een opdracht uit te voeren. Wat deze opdracht inhield zien we waarschijnlijk in de aflevering van de liveshow .

De erfenis van Chayron

Chayron heeft dus het huis moeten verlaten en nou is het zo dat hij zijn coins aan een andere bewoner mag geven. Helaas voor de bewoners valt er niets uit te delen, omdat Chayron simpelweg met 0 coins het huis had verlaten. Echter hoeft Chayron niet te treuren wat betreft de coins, want hij is naar huis met de eerder gewonnen € 10.000.

Kans op een Power of Nomination ticket

De bewoners werden naar de Game Room geroepen door Big Brother voor een spel en niet zomaar een spel. Met dit spel konden de drie snelste bewoners een ticket winnen voor de PoN Game! Voor iedere bewoner stond een houten puzzel met daaraan een ring waar een sleutel aan vast zat. Door de puzzel op te lossen konden ze deze sleutel bemachtigen. Met deze sleutel konden ze een kistje openmaken waarin 5 cilinders lagen. Deze 5 cilinders moest vervolgens op een in water drijvend plateautje gestapeld worden tot een toren. Als deze toren bleef staan moest de bewoner de knop indrukken. De drie bewoners waarbij dit als eerste lukte mochten de PoN Game gaan spelen. Michelangelo, Chiara en Jason waren de drie gelukkige bewoners.

Freeze!

Ook deze week vond Big Brother het weer leuk om een Freeze moment erin te gooien. Vorige week kwam tijdens de Freeze de hond van Jolien het huis binnen wandelen, deze week was het de oma van Michelangelo. De oma van Michelangelo kwam niet met lege handen, ze had twee grote pannen met zelfgemaakte pasta maaltijden meegenomen. Als de Freeze zou slagen dan won de persoon waar het Freeze moment om ging, Michelangelo, een ticket voor de Fan Room. Helaas is het niet gelukt en hebben meerdere bewoners bewogen. Heel jammer is het niet, want ze hebben wel een overheerlijke pasta maaltijd van oma gekregen! Wat wel jammer was, was dat alle bewoners, omdat er bewogen was per persoon 3 coins moesten inleveren bij Michelangelo die hij op zijn beurt in moest leveren in de Dagboekkamer.

Niet veel later zag Chiara dat er een ticket voor de Fan Room in The Wall werd aangeboden en stelden Jason en Michelangelo hiervan op de hoogte. In eerste instantie wilde Chiara dat ticket graag kopen, maar Michelangelo smeekte of hij het mocht kopen en Chiara gunde hem het ticket. Ze gunde het hem, omdat zij zich toch wel schuldig voelde omdat ze bewogen had tijdens het Freeze moment. Aangekomen in de Fan Room zag ook Michelangelo de tweets en halve rankings. 

Bij de knoppen koos Michelangelo voor de videoboodschap. Deze video liet een carnavalswagen zien die vol met posters van Michelangelo was gehangen en er waren ook eigengemaakte t-shirts te zien. Verder koos hij voor de audioboodschap, deze kwam van Tugay, een hele goede vriend van Michelangelo. Ook voor Michelangelo gold dat hij alles goed moest onthouden en later deze week terug kwam om een opdracht uit te voeren. Terug in het huis liet Big Brother, in het kader van Fans Week, een korte video zien op het scherm in de Woonkamer. Hierop was te zien dat de fans allemaal geschreven boodschappen achterlieten op karton, waarvan de bewoners nog niets wisten dat dat hun nieuwe meubels zouden worden.

Wolter Kroes in het huis

Tijdens het avondeten klonk het geluid van de brievenbus. Hierin lag een poster met daarop: “Carnavalsfeest” en een witte silhouet van een Nederlandse zanger, die al snel geraden werd door de bewoners, namelijk Wolter Kroes! Vanaf week 1 zingen de bewoners de hit: “Ik heb de hele nacht liggen dromen”, uit volle borst in het huis. Big Brother zorgde voor een hapje en een drankje, maar het is carnaval dus ook voor kostuums! De bewoners hadden de kostuums al toegewezen gekregen.

Jason kreeg een olifanten pak, las werd een pinguïn, Lindsey een brandweervrouw en zo had een ieder zijn of haar eigen kostuum. Het grappigste vond ik toch het kostuum van Michelangelo, die werd een bruidje. Wanneer de bewoners zich hadden omgekleed gingen de deuren van de Dagboekkamer open en Wolter Kroes stapte het huis binnen. Hij zong natuurlijk zijn twee grote hits: “Ik heb de hele nacht liggen dromen” en “Viva Hollandia”. Na twee nummers gezongen te hebben was het ook gelijk gedaan met de muziek en zo snel dat Wolter zijn intrede maakte, zo snel vertrok hij ook weer.

Kartonnen meubels

Bij het ontwaken de volgende ochtend konden de bewoners hun ogen niet geloven! Alle meubels, van het huis en de tuin, waren vervangen door kartonnen meubels waar fans geschreven boodschappen op hadden geschreven. De bewoners konden daadwerkelijk zitten op de banken en stoelen van karton en konden zo wel aan tafel hun ontbijt en andere maaltijden eten. Rob zijn gezicht stond natuurlijk op onweer, want zijn geliefde hoek in de zetel was nu verdwenen.

Verder gaf hij ook de opmerking dat het onmenselijk zou zijn om deze meubels tot de liveshow te laten staan. Ik persoonlijk had als Big Brother het verboden om op de slaapkamers te vertoeven nu er kartonnen meubels stonden. Ze waren meer op hun bedden te vinden dan in de rest van het huis. Dit had Big Brother waarschijnlijk ook in de gaten, want aan het eind van de volgende dag konden de bewoners zelf de luxe meubels vanuit de Game Room weer terug het huis in brengen.

Power of Nomination

Jason, Michelangelo en Chiara mochten deze week strijden om de Power of Nomination (PoN). In de Game Room stonden er 3 torens van karton, voor iedere speler een toren. Daarnaast waren er twee lege vakken gemaakt op de grond. De bedoeling was om de toren, precies hetzelfde op te bouwen in het laatste vak. Het was niet toegestaan om een grote doos op een kleine doos te plaatsen, wel een kleine doos op een grote. Big Brother vertelde dat hij voor de deelnemers hulp had ingeschakeld.

Dit waren de schoonbroer van Michelangelo, de vader van Chiara en de beste vriend van Jason. Chiara verloor veel tijd doordat ze lang met haar vader aan het knuffelen was. Jason en Michelangelo waren echt gefocust op het spel en gingen als een speer. Michelangelo en zijn zwager waren toch sneller en hiermee won Michelangelo de Pon van deze week. Michelangelo, Jason en Chiara namen nog even snel afscheid van hun dierbaren en keerden hierna terug het huis in. Michelangelo werd naar de Dagboekkamer geroepen voor zijn pin op te halen, maar ook kreeg hij daar een ticket voor de Fan Room in handen. Dit ticket mocht hij uitdelen aan een andere bewoner en zo beslissen wie als derde naar de Fan Room mocht gaan.

Hij koos Lindsey, dit om het gedoe van toen met de veiling een beetje goed te praten. Wel had hij een voorwaarde, dat hij Lindsey op de nominatielijst mocht zetten om zo een andere bewoner eruit te werken. Hier schrok Lindsey wel van en gaf aan dat het een groot risico zou zijn, omdat het ook haar hoofd zou kunnen kosten. Lindsey mocht naar de Fan Room en zag daar de vele tweets en kaarten van fans. Om een tweet moest Lindsey wel lachen omdat er stond dat diegene, Lindsey wel vervelend begon te vinden. Verder koos Lindsey voor een audio- en videoboodschap, beide van fans. Ook Lindsey moest alles goed onthouden voor de opdracht eind deze week.

De Secret Room

De kijker was gevraagd wie van de bewoners de Secret Room mocht gaan betreden deze week en de kijker mocht ook kiezen welk spel diegene moest spelen. Nadat de bewoners naar de woonkamer geroepen waren door Big Brother, liet hij op het scherm de bewoner zien die de kijkers gekozen hadden. Jason had de meeste stemmen gekregen en mocht hiermee voor de tweede keer naar de Secret Room. In de Secret Room moest Jason een woord puzzel oplossen.

De antwoorden kon hij raden door de 7 vragen die op het bord stonden. Deze vragen gingen over de (oud)bewoners. Als hij het antwoord wist, kon hij de losse letter plankjes bij elkaar zoeken en dit in het bord op de juiste plaats laten vallen. Hij kon alleen het bord zien via een spiegel, wat het natuurlijk lastiger maakte voor hem. Als een letter op de verkeerde plaats stond, moest hij alle letters die erin zaten eruit laten vallen en opnieuw beginnen. Mocht Jason alles weten dan zou er in het paars omlijnde gedeelte een woord verschijnen en als dit het juiste woord was stopte de tijd en was de puzzel opgelost. Helaas verloor hij veel tijd bij het antwoord ‘stelten’, wat sloeg op waar Bart vaak op loopt.

Daarna moest hij de naam van het kleinkind van Rob weten en daar ging het fout, want in het paarse gedeelte kwam de letter ‘i’ te staan en later bleek dat hier de letter ‘o’ moest komen te staan. Helaas was de tijd om en heeft Jason het niet gehaald, wel zag hij daarna dat het woord “brother” moest zijn. Als hij binnenkort weer naar de Secret Room mag gaan heeft hij met dit spel wel een flinke voorsprong.

De genomineerden

Rob loopt al weken te sukkelen met zijn knie en nek en heeft bij bepaalde bewoners, ook bij Michelangelo, aangegeven dat hij graag op de nominatie wilt komen te staan, zodat de kijker hem hopelijk naar huis stemmen. Hij vindt het mooi geweest en wil gewoon graag naar huis. Ik begrijp niet dat als je zoveel pijnt hebt je zelf niet gewoon opstapt, maar op de livestreams was ook duidelijk te horen dat dit in verband met de vergoeding te maken had die Rob niet kwijt wilde raken.

Michelangelo zou er over nadenken, maar in de Dagboekkamer verandert Michelangelo zoals hij zelf zegt, in een keiharde strategische speler. Hij nomineert daarom ook Charlotte, Ali en Lindsey, in de hoop dat Lindsey, als favoriet van verleden week het zal overleven. Ik vind hem net zo naïef als die keer dat hij Danny, Chelsea en Charlotte nomineerde. Toen was hij er namelijk ook zeker van dat Chelsea en Danny niet weggestemd zouden worden. Ik ben bang dat hij zich weer vergist en alsnog een maatje gaat verliezen. We zullen het vanavond zien! Wie mag van jou blijven?

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play4. Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!