Oude bekende keert terug in GTST

Oude bekende keert terug in GTST

Geschreven door Sebastiaan Boers

RTL Boulevard maakte dinsdagavond bekend dat er een oud inwoner terug keert naar Meerdijk. Dit fictieve dorp komt uit de soap Goede Tijden, Slechte Tijden (GTST). Niemand minder dan Robert zal terugkeren in de soap van RTL 4. De rol van Robert zal opnieuw gespeeld gaan worden door acteur Wilbert Gieske.

Vanaf het allereerste moment was Robert in GTST te zien. Samen met Laura (Jette van der Meij) heeft hij een hoop meegemaakt. Robert was voor het laatst te zien in de soap in 2008. Nadat hij zijn leven niet meer goed op de rit had, besloot Robert om te verhuizen naar Tokio.

Het leek er even op alsof Laura en hun gezamenlijke zoon, Sil, ook mee zouden reizen. Toch besloten zij om in Meerdijk te blijven. Heel lang bleef Robert niet alleen in Tokio. De andere zoon van Robert en Laura, Dennis (Koert-Jan de Bruijn) verhuisde ook naar Tokio. 

Wanneer Wilbert weer deel uit gaat maken van de cast van GTST is nog niet bekend. Het is wel opvallend dat Wilbert juist nu terug keert. Net op het moment dat zijn soapbroer Jef (Bartho Braat) een romance lijkt te ontwikkelen met Laura, de ex-vrouw van Robert. Hoe zal Laura reageren op de terugkomst van haar ex-man.

Ook voor Linda (Babette van Veen) zal het even wennen zijn. Ook zij heeft een geschiedenis met Robert. Jarenlang was Robert de schoonvader van Linda, wat achteraf toch niet zo te zijn. Maar uiteindelijk vonden Robert en Linda elkaar meer dan leuk. Dit tot grote woede bij Laura, haar man ging vreemd met zijn eigen schoondochter.

Of de geschiedenis zich nu weer gaat herhalen is nog onbekend. Feit is wel dat het spannende tijden gaan worden. Of Robert alleen terug keert of samen met Dennis is ook nog onbekend. Naast Robert zal zijn kleinzoon, Noud (Ruud Feltkamp) ook binnenkort weer te zien zijn.

Afgelopen zaterdag was Ruud te gast in de Kids Top 20, wat wordt gepresenteerd door soapcollega Buddy Vedder. Buddy gaf aan de kijker aan dat Ruud een collega van hem is. Daarmee lijkt de indruk dat Ruud wellicht snel weer te zien zal zijn. Wie weet wordt het wel een hele reünie voor de familie Alberts.

Albert Verlinde gaf ik RTL Boulevard aan dat zijn Wilbert binnenkort zullen interviewen naar aanleiding van deze bekendmaking. Het lijkt wel een trend te worden, oude bekenden die terug keren in de soap van RTL 4. Naast Babette keert nu dus ook Wilbert terug naar GTST.

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag rond 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk GTST terug via TVblik.