Big Brother 2021: Een oude bekende betreedt het Big Brother-huis
Bron: RTL / Michel Schnater

Big Brother 2021: Een oude bekende betreedt het Big Brother-huis

Geschreven door Pim van Dinten Laatste update:

Elke zondag blikt Pim terug op de meest opvallende gebeurtenissen in Big Brother. 

Een nieuwe week met nieuwe gebeurtenissen. Deze week keerde Jill weer terug in het Big Brother huis, kwam er weer een nieuwe huismeester aan het roer en zorgden de nominaties weer voor frustratie. 

Tegenpolen 

Tijdens een spelletje moet Jowi twee kandidaten aanwijzen die elkaars tegenpolen zijn. Hierbij noemt hij de namen van Nathalie en Liese. Samen moeten zijn uitvechten wie de nieuwe huismeester wordt. Dit wordt uiteindelijk Liese. Wel heeft Liese moeten beloven om daarbij niet op Nathalie te stemmen. Liese is vooral blij dat ze nu niet geëlimineerd kan worden. Bij het spel bleek dat Els gefrustreerd was over het feit dat ze bij de eerste ronde van het spel al moest stoppen, omdat Daniëlle haar mee uit de gameroom naar buiten nam. Ik snap de frustratie van Els, aan de andere kant is het vanuit Daniëlle ook niet fijn om te moeten kiezen uit een aantal kandidaten.  

Blijven of vertrekken 

Het was deze week weer tijd voor de nominaties. Els kreeg de meeste stemmen, gevolgd door Patrick en Julie. Huismeester Liese mocht kiezen of ze Patrick of Julie wilde nomineren. Ze koos hierbij voor Patrick. De keus aan de kijker dus of ze Patrick of Els wilden behouden in het huis. Voor Els was het de tweede keer dat ze genomineerd werd. Naar mijn mening zou het leuker zijn als ze niet met elkaar over de nominaties mochten praten. Daardoor komt er nog meer spanning in het spel.  

Betrouwbaar 

Jowi en Zoey zijn door de kijker uitgeroepen tot de meest betrouwbare kandidaten. Zij mochten een spel doen om geld binnen te halen voor de pot. Ze konden kiezen voor het geld, maar ook om zichzelf veilig te stellen. Hier hoeven Jowi en Zoey niet over te twijfelen en ze kiezen voor de pot. Netjes van deze kandidaten en ik denk dat dit ze ook nog populairder maakt in de groep. Ik had hetzelfde gedaan. 

Oude bekende 

Woensdag was het dan zover, Jill mocht weer terug het Big Brother huis in. Om Jill te vinden moesten de bewoners eerst een soort speurtocht doen om uiteindelijk Jill in een grote taart terug te vinden. Er was grote vreugde onder de bewoners en vooral Thomas was blij dat zijn maatje weer terug was. Leuk om te zien hoe twee bewoners het zo goed met elkaar kunnen vinden. Jill brengt ook een hoop positiviteit mee in het huis. 

Aan alles komt een eind 

Donderdag was het tijdens de live uitzending weer tijd om een kandidaat naar huis te sturen. De kijker heeft gesproken en heeft beslist dat Els degene is die het Big Brother huis moest verlaten. Dit had Els niet aan zien komen. Ze was er heilig van overtuigd dat zij in het huis zou mogen blijven. Met opgeheven hoofd verlaat Els het huis. Daarmee is alweer een Nederlander uit het huis vertrokken. Binnenkort een interview met Els. 

Met het vertrek van Els eindigt alweer een week in het Big Brother huis. Komende week wordt een week die je echt niet moet missen. Er zullen namelijk meerdere kandidaten met het gevoel spelen om het huis te gaan verlaten. Of dat gaat gebeuren en wie dat zijn, zien we volgende week.