Rick Brandsteder presenteert RTL5-show Temptation Island

Rick Brandsteder presenteert RTL5-show Temptation Island

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Rick Brandsteder, de zoon van televisie icoon Ron Brandsteder, presenteert het RTL5-programma Temptation Island, dat de jongerenzender na vijf jaar terugbrengt op televisie. Temptation Island was tussen 2002 en 2009 een groot kijkcijfersucces op Veronica en de Vlaamse tv-zender VT4.

In Nederland zijn ook regelmatig buitenlandse varianten van de realityshow uitgezonden. In 2006 zonden Veronica en VT4 het programma Undercover Lover uit. De realityshow, van dezelfde producent als Temptation Island en Peking Express, werd gezien als de opvolger van Temptation Island.

Temptation Island begon in 2001 in Amerika op FOX. Het programma werd verkocht aan onder meer Australië, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Scandinavië en Nederland. In Amerika kent  Temptation Island slechts drie seizoenen. Door tegenvallende kijkcijfers werd de stekker uit de realityshow getrokken.

Rick Brandsteder is momenteel te zien als presentator van het RTL5-programma Wie Is De Sjaak? Eerder dit jaar presenteerde hij voor de jongerenzender Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben. Eerder presenteerde hij onder meer Wie is de Chef?, Wie is de reisleider? en Ik kom bij je eten.

Bekijk Temptation Island op TVblik.nl/temptation-island