Dieuwertje Blok presenteert vijftiende Sinterklaasjournaal

Dieuwertje Blok presenteert vijftiende Sinterklaasjournaal

Geschreven door Daniël Schalk

Dieuwertje Blok presenteert vanaf vanavond voor de vijftiende keer Het Sinterklaasjournaal. De NTR doet vanaf vanavond, tot en met 5 december, verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van Sinterklaas in Nederland.

Dieuwertje neemt wederom de taak van presentatrice vanuit de studio op zich. De presentatrice wordt bijgestaan door Dolores Leeuwin en Jeroen Kramer, die dit jaar wederom verslag doen vanaf verschillende locaties vanuit het hele land, waaronder vanuit Meppel en het Grote Pietenhuis.

Aankomende zaterdag, 14 november, komt Sinterklaas samen met zijn Pieten aan in het Drentse Meppel. Het Sinterklaasjournaal zal ook uitgebreid verslag doen van de landelijke intocht in Meppel. Dieuwertje wordt vanuit de studio bijgestaan door Jeroen Kramer op de kade in het Drentse stadje.

Er duiken dit jaar weer veel bekende Nederlanders op in Het Sinterklaasjournaal. Zo komen onder andere Simone Kleinsma, Isa Hoes, Heleen van Royen, Britt Dekker, Susan Visser, Kim van Kooten, Filemon Wesselink, Michiel Veenstra en Wietze & Mattie voorbij in Het Sinterklaasjournaal.

Kinderzender Nickelodeon begint vanavond ook aan zijn Sinterklaasserie. Een half uur voor Het Sinterklaasjournaal op NPO Zapp is op Nickelodeon de serie Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! te zien. In de serie is te zien hoe de Pieten opzoek gaan naar Sinterklaas nadat hij vermist raakt.

Het Sinterklaasjournaal is van 9 november t/m 5 december om 18:00 uur te zien op NPO Zapp.

Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! is t/m 4 december om 17:30 uur te zien op Nickelodeon.

Bekijk het Sinterklaas journaal op TVblik.nl/sinterklaasjournaal