Het Sinterklaasjournaal terug bij Zapp

Het Sinterklaasjournaal terug bij Zapp

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het Sinterklaasjournaal van de NTR doet dit jaar voor de dertiende keer verslag van de actuele ontwikkelingen en achtergronden rondom de intocht, het verblijf en de verjaardag van de Goedheiligman in Nederland. Dieuwertje Blok presenteert het Sinterklaasjournaal van maandag 11 november t/m zaterdag 5 december. 

Dolores  Leeuwin en Jeroen Kramer doen verslag vanuit verschillende locaties in het land. De presentatie vanuit de studio is in handen van Dieuwertje Blok. Ook duiken diverse bekende Nederlanders op in het journaal. Zoals Erik van Muiswinkel, Bob Fosko, Jochem Myjer, Joep Onderdelinden, Freek de Jonge, Arjan Ederveen, Bianca Krijgsman, Jeroen Spitzenberger, Sanne Vogel, Micha Wertheim, Nelleke van der Krogt, Patrick Stoof, Derek de Lint, Bert Visscher, Brigitte Kaandorp, Tim de Murck, Pierre Wind, Jaques d’Ancona, Lenie ’t Hart, George van Houts, Sjoerd Pleijsier, (Heel Holland Bakt) Bakker Evert en Mimoen Oeled Radi.

 

Het Sinterklaasjournaal online
Vanaf 4 november is er voor iedereen de unieke mogelijkheid om op sinterklaasjournaal.nl contact op te nemen met de stoomboot van Sinterklaas die op dat moment nog onderweg is naar Nederland. Deze bijzonere tool werd speciaal voor het programma ontwikkeld. Vanaf 11 november verschijnen er online een Sinterklaasjournaal krant, Radio Sinterklaasjournaal,  nieuwe spelletjes, extra filmpjes en iedere dag een cadeautje.  Er zijn nieuwe knutsels , foto’s en kleurplaten.

 

Intocht Sinterklaas in Groningen
Zaterdag 16 november is het groot feest in Groningen! Die dag zetten Sinterklaas en zijn Pieten voet aan wal in de Martinistad. De goedheiligman zal met zijn gevolg in de historische Groninger binnenstad aanmeren met zijn stoomboot. Alle kinderen uit Groningen en omstreken kunnen de Sint welkom heten. De NTR doet live verslag van de intocht in de speciale - extra lange - aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal Zappelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. De centrale presentatie wordt vanuit Groningen verzorgd door de presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Ze wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, Jeroen Kramer. Met de komende intocht in de stad Groningen krijgt de provincie Groningen voor het eerst sinds de eerste televisie-intocht in 1952 de landelijke ontvangst van de Sint toegewezen.

Het Sinterklaasjournaal is elke dag te zien om 18.00 uur bij ZAPP op Ned 3. Met op zondagen het weekoverzicht en als opmaat voor Sinterklaasavond op 5 december het jaaroverzicht. Iedere dag wordt Het Sinterklaasjournaal van de vorige dag herhaald om 07.15 uur, 08.50 uur, 12.30  uur, 14.00 uur en 16.35 uur bij ZAPP op Ned 3. Op themakanaal Zappelin 24 zijn de herhalingen te zien om 10.00 uur, 16.00 uur en om 19.30 uur.