Bijna miljoen kijkers voor eerste Sinterklaasjournaal 2015

Bijna miljoen kijkers voor eerste Sinterklaasjournaal 2015

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De eerste uitzending van het vijftiende seizoen van Het Sinterklaasjournaal trok maandagavond 969.000 kijkers. Het marktaandeel komt voor de NTR uit op 21,9 procent. Vorig jaar keken er gemiddeld 810.000 mensen elke avond naar de nieuwsuitzendingen over het Sinterklaasfeest.

Vorig jaar verbrak het Sinterklaasjournaal voor het derde jaar op rij haar eigen kijkcijferrecord. In 2014 keken er 130.000 kijkers meer dan het recordaantal kijkers van 2013. Vorig jaar trok het Sinterklaasjournaal twee keer meer dan een miljoen kijkers, dat was op 12 en 14 november 2014.

Net als dit jaar speelde het Sinterklaasjournaal vorig jaar een grote rol in de Pietendiscussie. Het was daarom ook een belangrijk jaar. NPO Zapp-netmanager Suzanne Kunzeler vond dat de toekomst van het Sinterklaasfeest in Nederland vorig jaar de goede weg is ingeslagen door het Sinterklaasjournaal.

In de eerste uitzending van Het Sinterklaasjournaal waren alleen Zwarte Pieten te zien. Presentatrice Dieuwertje Blok legde maandag contact met Pietje Paniek en Huispiet op de stoomboot, die momenteel onderweg is naar Nederland. Toch zegt de uitzending van maandag nog niet alles.

Vorig jaar begon Het Sinterklaasjournaal van de NTR ook met Zwarte Pieten, maar in de loop van het veertiende seizoen kwamen er ook witte Pieten, roetveegpieten en clownspieten voorbij. In de laatste uitzending van Het Sinterklaasjournaal van 2014 was er ook een Zwarte Sinterklaas te zien.

Het Sinterklaasjournaal is elke dag om 18:00 uur te zien op NPO Zapp.

Bekijk het Sinterklaas journaal op TVblik.nl/sinterklaasjournaal