Ruim 2 miljoen kijkers zien intocht Sinterklaas in Meppel

Ruim 2 miljoen kijkers zien intocht Sinterklaas in Meppel

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagmiddag was het dan eindelijk zover. Sinterklaas wist de weg naar Meppel gelukkig te vinden. Ondanks de vervelende mist waar de Stoomboot in zat, wisten Sinterklaas en de Pieten de juiste koers te varen. In Meppel stonden vele kinderen met hun ouders klaar om van de intocht te genieten.

Ondanks de aanslagen in Parijs, hebben de organisatoren toch besloten om de intocht door te laten gaan. De NTR zond vanaf 12.00 uur de intocht live uit. In totaal keken er 2.013.000 mensen naar de nationale intocht van de Goedheiligman. De intocht duurde tot bijna 13.30 uur. Met deze kijkcijfers staat de intocht van Sinterklaas op de tweede plek in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de NTR komt uit op 61,5 %. 

Vorig jaar kwam Sinterklaas aan in Gouda. Daar waren voor het eerst verschillende Pieten te zien. Zo konden de mensen genieten van Kaas Pieten, Clown Pieten en Regenboog Pieten. In totaal zaten er toen 2.415.000 mensen voor de buis om niets te missen van deze speciale gebeurtenis.

Om 18.00 uur werd nog eens extra stil gestaan bij de intocht van Sinterklaas. In het Sinterklaasjournaal was een speciale samenvatting te bekijken. Naar deze speciale aflevering keken nog eens 915.000 mensen. Hiermee staat deze aflevering van het Sinterklaasjournaal op plek 12 in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de NTR komt uit op 18,3 %.

Direct na het Sinterklaasjournaal stond de BZT Show weer op punt van beginnen. In totaal keken er 541.000 mensen naar de eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Met deze kijkcijfers staat de BZT Show niet in de kijkcijfer top 25. Het marktaandeel voor de KRO-NCVR komt uit op 10,6 %.

Het Jeugdjournaal besteedde op geheel eigen wijze aandacht aan de aanslagen in Parijs. In dit speciale nieuwsprogramma voor de jonge kijkers werd het verhaal over de aanslagen verteld. In totaal keken er 583.000 mensen naar het Jeugdjournaal.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Bekijk het Sinterklaasjournaal terug via TVBlik.