Kijkcijfers Sinterklaasserie Nickelodeon in de lift

Kijkcijfers Sinterklaasserie Nickelodeon in de lift

Geschreven door Daniël Schalk

De kijkcijfers van de Nickelodeon-serie Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! zitten in de lift. De eerste aflevering van de Sinterklaasserie trok afgelopen maandag 36.000 kijkers, terwijl de kijkers donderdag opliepen tot ruim 100.000 kijkers. Vrijdag keken er 58.000 kinderen naar de serie.

Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! begon maandag matig met 36.000 kijkers. De dag daarna gingen de kijkcijfers al omhoog. Naar de tweede aflevering keken namelijk 79.000 mensen. De derde aflevering is met 33.000 kijkers de minst bekeken aflevering van de Sinterklaasserie tot nu toe.

Donderdag keken er 134.000 mensen naar Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! Daarmee is de aflevering van donderdag de best bekeken aflevering tot nu toe. De dag daarna keken er weer minder mensen naar de Sinterklaasserie van Nickelodeon, toen keken er namelijk 58.000 mensen.

Nickelodeon had al verwacht dat de kijkcijfers zouden stijgen, dat lieten zij afgelopen dinsdag aan Showbizznetwork.nl weten. “We hopen zeker nog op groei in de kijkcijfers van "Op weg naar pakjesavond – Sint vermist!" en verwachten ook dat deze groei op korte termijn komt.”

“"Op weg naar pakjesavond – Sint vermist!" is een avontuur vol spanning en humor en daarnaast verwachten we dat de aandacht voor Sinterklaas onder kinderen deze week in het algemeen zal toenemen, aangezien de goedheiligman aanstaande zaterdag officieel in Nederland arriveert.”

Of de kijkcijfers in de weken na de aankomst van Sinterklaas in Nederland nog meer zullen stijgen zal de komende weken duidelijk worden. Sinterklaas zal vanmiddag, zaterdag 14 november, voet aan wal zetten in Nederland. De Sinterklaasserie van Nickelodeon is nog tot en met 4 december te zien.

In Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! raakt Sinterklaas vermist tijdens de voorbereidingen op het Sinterklaasfeest nadat hij zelf een brief is gaan halen die de Pieten zijn kwijtgeraakt. Terwijl de Pieten zich zorgen maken om de Sint neemt Kaatje een man in huis die niet meer weet wie hij is.

Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! is elke schooldag om 17:30 uur te zien op Nickelodeon.