30.000 kinderen kijken naar Sinterklaasserie op Nickelodeon

30.000 kinderen kijken naar Sinterklaasserie op Nickelodeon

Geschreven door Daniël Schalk

De Nickelodeon-serie Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! is maandag om 17:30 uur van start gegaan met 30.000 kijkers, goed voor precies 1,0 procent marktaandeel. In de eerste aflevering was te zien dat Sinterklaas niet meer wist wie hij was nadat hij werd aangereden door een auto.

De Sinterklaasserie trok niet erg veel kijkers op de commerciële kinderzender. Om 17:00 uur keken er 36.000 kinderen naar Alvin and the Chipmunks. Om 17:18 uur keken er minder mensen naar nog een aflevering van deze kinderserie, toen keken er namelijk 28.000 kinderen naar Alvin en zijn vrienden.

Na Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! trok Henry Danger, recht tegenover Het Sinterklaasjournaal dat bijna een miljoen kijkers trok, 47.000 kijkers. De kijkersaantallen liepen voor Nickelodeon de rest van de avond alleen maar op, tot zelfs 80.000 kijkers om iets voor 19:00 uur.

De kinderzender hoopt dat het aantal kijkers van de Sinterklaasserie nog stijgt. “We hopen zeker nog op groei in de kijkcijfers van "Op weg naar pakjesavond – Sint vermist!" en verwachten ook dat deze groei op korte termijn komt”, laat Nickelodeon in een reactie aan Showbizznetwork.nl weten.

“"Op weg naar pakjesavond – Sint vermist!" is een avontuur vol spanning en humor en daarnaast verwachten we dat de aandacht voor Sinterklaas onder kinderen deze week in het algemeen zal toenemen, aangezien de goedheiligman aanstaande zaterdag officieel in Nederland arriveert.”

In Op weg naar pakjesavond – Sint vermist! raakt Sinterklaas vermist tijdens de voorbereidingen op het Sinterklaasfeest nadat hij zelf een brief is gaan halen die de Pieten zijn kwijtgeraakt. Terwijl de Pieten zich zorgen maken om de Sint neemt Kaatje een man in huis die niet meer weet wie hij is.